La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Contradiu Oriol Pujol, Secretari General de CDC

Pellicer fa una defensa del pacte entre CiU i el PP a l'Ajuntament de Reus i li augura molts anys de vida

El PP ha votat avui en contra d'una moció a favor de l'escola en català consensuada entre CiU, Ara Reus, el PSC i la CUP

14/12/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la signatura de l'acord de govern entre CiU i el PP, l'estiu de l'any passat.

Una imatge de la signatura de l'acord de govern entre CiU i el PP, l'estiu de l'any passat.

Amb un pam de nas. Així s'han quedat avui aquelles veus que fa dies que debaten la posibilitat d'un trencament del govern de la ciutat de Reus format per Convergència i Unió i el Partit Popular. Una ruptura que fins i tot va ser comentada aquesta setmana pel mateix secretari general de CDC, Oriol Pujol, en una entrevista a la Cadena Ser, en el sentit que si "Alicia Alegret no es desmarcava de la política que el Ministerio de Educación projectava amb una nova llei que aniria contra el model de l'escola catalana, el pacte polític a Reus podia tenir eld dies comptats". Doncs res de res. Els fets han contradit les paraules de Pujol i el propi Carles Pellicer ha volgut deixar ben clara la salut del govern compartit i de la vigència de l'acord signat entre ambdues forces polítiques l'estiu de l'any passat.

Pellicer ha llegit una declaració formal en la que ha dit que "el govern treballa actualment amb eficàcia, cohesió i eficiència i aquest acord que tenim és de gestió per tirar la ciutat endavant, en cap cas és ideològic". Pellicer ha fet aquesta declaració després que a la junta de pirtaveus d'aquest migdia el PP es desmarqués d'una mocio consensuada per la resta de partits en la que es volia defensar el model d'escola catalana i mostrar el rebuig a "l'esborrany de Llei Orgànica de Millora de la Qualitat Educativa que pretés aprovar el Ministeri d'Educació i que suposa un atac frontal als drets més fonamentals del poble català".

Carles Pellicer ha insistir diverses vegades en que "el pacte funciona i tenim una dinàmica de govern positiva i no passa res si dins l'acord entre CiU i el PP hi ha les discrepàncies lògiques per la política global dels diferents partits. El document que vam signat el maig de 2011 té actualment una plena vigència i treballem conjuntament per fer front a aquests temps difícils que estem patint".

Fa dies que en àmbits polítics es comentava la fortalesa d'aquest pacte de govern, sobretot després de la intervenció d'Alicia Alegret en la sessió plenària del 19 d'octubre passat en la que va acusat Pellicer i d'una manca de lleialtat. Tampoc és cap secret la voluntat d'una part de l'executiva local de CDC de revisar aquest govern conjunt, una anàlisi que s'ha fet darrerament en el si del partit amb seu a la plaça Mercadal.

Pellicer però ha volgut sortir al pas d'aquests rumors amb aquesta declaració taxativa tot defensant una estabilitat "que necessitem per sortir d'aquesta greu situació econòmica que patim".