La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | El govern fa balanç

Pellicer es mostra satisfet del primer any de govern i diu que els socialistes "s'haurien d'amagar"

El govern demana més temps "per acabar la transformació de diverses estructures municipals com ara INNOVA",

12/06/2012 | Per NW Revista de Reus

Els membres de CiU i del PP, ahir als jardins de l'IMAC.

Els membres de CiU i del PP, ahir als jardins de l'IMAC.

Carles Pellicer va manifestar que "hem hagut de fer front a una situació molt complicada amb els calaixos plens de factures per pagar i sense recursos econòmics per fer-ho". "Ens vam trobar amb una greu situació econòmica i amb una estructura municipal empresarial absolutament sobredimensionada més una càrega financera que compromet la prestació de serveis i previsions d'ingressos que no estaven adaptats a la realitat, com per exemple el cas de Metrovacesa". L'alcalde de Reus va explicar que "durant aquest primer any hem tingut com a prioritat el pagament de factures a proveïdors, perquè aquesta és una de les millors maneres per garantir el futur de moltes empreses". El nou govern municipal sorgit de les eleccions del mes de maig de l'any passat insisteix en el fet "que és evident que tenim un nou model de gestió i d'organització i això s'ha notat de manera clara en les decisions que hem adoptat per tal d'aprimar estructures en el propi ajuntament i en les diverses empreses municipals". Pellicer va explicar que "encara tenim un llarg recorregut a fer en aquest sentit i per això demanem una mica més de crèdit a la ciutadania per fer-ho possible".

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer va aprofitar la compareixença de tot el overn per qualificar "d'irresponsable l'actuació dels socialistes durant aquest temps, perquè ells són -justament els culpables de les dificultats econòmiques que estem patint. I no es pot argumentar només que és culpa de la crisi econòmica perquè hi ha altres ciutats com ara Barcelona i Terrassa que, sota un govern del PSC, han deixat les seves finances amb bona salut. Res a veure amb el cas de Reus on els calaixos estaven plens de factures per pagar i sense diners per poder-ho fer".

El govern va lamentar "aquest any de conflictes que hem tingut en molts temes i és que ens vam trobar moltes qüestions molt mal resoltes que hem hagut d'afrontar". Pellicer va voler fer també autocrítica d'aquest temps i va "demanar excuses a la ciutadania pel soroll que hem viscut aquests mesos en temes judicials, la ciutat no és mereix aquest situació i reclama una 'promoció ben diferent' i estem fent moltes coses per aconseguir-ho". L'alcalde de Reus va dir que "ara per ara no és moment de fer grans anuncis perquè no disposen de recursos per fer grans inversions" i es va remetre al futur pla d'actuació municipal per poder especificar ja quines inversions concretes es podran fer durant aquests propers anys "encara que seran coses més aviat petites", va matisar.

El suport a l'emprenedoria, la potenciació de l'economia local, l'aposta per la innnovació i el suport al teixit empresarial van ser alguns dels temes "que són prioritat per al nostre gover, tot i que també posarem molt esforç en temes socials" per als proers anys, va dir Pellicer qui -too i les crítiques cap al PSC- no va voler fer referència a l'actuació d'altres grups a l'oposició com Ara Reus i la CUP, "han la feina que han de fer", va especificar.

Finalment, en el balanç presentat en aquesta commeoroació del canvi de govern a la ciutata de Reus, Pellicer va lamentar "les xifres econòmiques que tenim ara mateix amb un deute a final d'aquest mes de juny de 401 milions d'euros que esperem rebaixar una mica fins a final d'any".