La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA

Pérez defensa la feina de Manté i diu que ell no va cometre cap il·legalitat

L'exalcalde assegura que cap diner de l'hospital es va desviar a un partit polític

02/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Lluís Miquel Pérez, en una imatge d'arxiu amb l'alcalde Pellicer, assegura que Manté va cobrar d'acord amb els preus del mercat al 2007.

Lluís Miquel Pérez, en una imatge d'arxiu amb l'alcalde Pellicer, assegura que Manté va cobrar d'acord amb els preus del mercat al 2007.

L’exalcalde de Reus. Lluís Miquel Pérez, ha defensat amb fermesa el treball de consultoria i assessoria que Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut, va fer en les obres de construcció del nou hospital de Sant Joan. Les declaracions de Pérez arriben després que aquesta setmana hagin estat imputats en sis delictes Josep Prat i Carles Manté pel presumpte pagament irregular de factures d’Innova a Manté. Pérez ha afirmat que “vaig donar autorització perquè es contractés el senyor Manté, un professional de primera línia” per tirar endavant un projecte importantíssim. Havia de fer una feina d’assessoria i consultoria per a la qual, segons Pérez, en aquell moment no hi havia a l’hospital cap persona especialitzada que ho pogués fer.  Segons ha explicat en una entrevista al programa “El suplement” de Catalunya Ràdio, Manté va cobrar en 720.000 entre el 2007 i el 2010 en base als preus de mercat que hi havia en aquell moment. L’exalcalde ha manifestat: “720.000 euros es pot considerar una quantitat alta ara? Parlem del 2007 i en aquell moment segurament no seria un preu tan alt. La fixació d’aquesta quantitat es va fer segons el mercat i no era desorbitada”. Pérez ha defensat que Manté va cobrar per una feina feta perquè ha reconegut que ell, més d’un cop, va tenir reunions de treball amb l’exdirectiu del Catsalut. “A no ser que tingui un germà bessó, jo vaig assistir a moltes reunions de treball on el senyor Manté assessorava”, ha sentenciat Pérez.

 Qui va ser alcalde de Reus durant més d’una dècada ha manifestat amb rotunditat que no té cap por de ser imputat en el cas Innova. “Quina acció he fet irregular o il·legal?”, ha preguntat. Pérez ha afirmat que “poso tota la meva honorabilitat damunt de la taula” per sentenciar que cap diner que havia de ser per a la construcció del nou hospital es va desviar cap a un partit polític. En aquest sentit, l’exalcalde ha apuntat que considera incomprensible que s’imputi a Josep Prat i a Carles Manté un delicte de blanqueig de diners. “No puc entendre que en aquest afer s’imputi un delicte de blanqueig de diner perquè les administracions no treballen amb diner negre”, ha dit.

El jutjat d’instrucció número 3 de Reus imputa sis delictes a Josep Prat, expresident de l’Institut Català de la Salut i exdirector general d’Innova, i Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut i que va treballar com a assessor a Innova. Ambdós estan en llibertat amb càrrecs. L’Ajuntament de Reus ha encarregat un informe jurídic per decidir si es presenta com acusació en el cas.