La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Revisió urbanística

Oberta l'exposició que recull la proposta del futur Pla General d'Ordenació Urbana

El tràmit oficial d'informació pública, durant el qual es poden presentar suggeriments, és obert fins al 20 de setembre.

03/07/2012 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de la presentació feta ahir a Cal Massó.

Una imatge de la presentació feta ahir a Cal Massó.

Ahir al vespre va obrir portes l’exposició sobre l’Avanç del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal que es podrà veure al Centre d’Art Cal Massó (c/Pròsper de Bofarull, n. 7) fins al 14 de setembre. L’exposició porta per títol «Identitat · Futur», fent referència a l’urbanisme que crea identitat i a la ciutat que mira cap al futur. El nou POUM, actualment en redacció, ha de fixar les regles del joc del creixement urbanístic de la ciutat per als pròxims anys. Cal destacar que aquest és un document municipal, de gran importància, que organitza urbanísticament la ciutat i el seu terme municipal i delimita el seu desenvolupament futur.

 El passat 8 de juny, el Ple va aprovar l’Avanç del POUM, el document genèric que posa de manifest les intencions i els eixos principals del creixement i el desenvolupament del municipi i marca els criteris bàsics a partir dels quals es construirà el model de ciutat desitjat. Durant les pròximes setmanes, aquest document, que ja recull la voluntat ciutadana expressada a través dels diversos mecanismes de participació, s’obre als suggeriments de la ciutadania. El tràmit oficial d’informació pública, durant el qual es poden presentar suggeriments, és obert fins al 20 de setembre.

L'àrea d’Arquitectura i Urbanisme i la Regidoria de Participació i Ciutadania han habilitat diversos canals de participació, en els quals s’emmarca l’exposició «Identitat · Futur». L’exposició s’articula entorn a tres espais: una primera part on s’explica què és el POUM, quins són els quatre grans eixos de treball del Pla i quins són els mecanisme de participació. A continuació, el visitant troba un audiovisual amb les idees marc que orienten el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal i, finalment, un tercer recorregut amb els principals plànols i la documentació tècnica i de treball. En la mateixa exposició, els visitants troben un espai amb un ordinador connectat a la pàgina web del POUM on poden deixar els seus comentaris i suggeriments.

L’exposició es podrà visitar del 2 de juliol al 14 de setembre, els matins de dilluns a divendres, de d’11:00 h a 14:00 h i els dimecres, de 18:00 h a 20:00 h, excepte les tardes del mes d’agost. L’entrada és lliure. Coincidint amb la inauguració de l’exposició, es posa en marxa la pàgina web del POUM: www.poum.reus.cat. Aquesta pàgina inclou informació general sobre el POUM de Reus, informació sobre els diversos canals de participació, els mapes de la ciutat, la documentació tècnica que forma part del document, les notícies relacionades i l’agenda. Precisament, un dels objectius d’aquesta web és fomentar la participació i en aquesta mateixa línia, a través d’aquesta adreça, la ciutadania pot fer arribar a l’Ajuntament els seus comentaris, els suggeriments, que amb signatura electrònica tenen plena validesa jurídica, i participar en l’enquesta del POUM. També s’ha habilitat un correu electrònic poum@reus.cat i el hashtag #poumreus a twitter.