La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Vacances de Carles Pellicer

La popular Alicia Alegret assumeix l'Alcaldia de Reus fins a final de mes

13/08/2012 | Per NW Revista de Reus

Alicia Alegret -en una roda de premsa-, acompanyada de l'alcalde Carles Pellicer i del regidor d'Hisenda, Carles Pellicer.

Alicia Alegret -en una roda de premsa-, acompanyada de l'alcalde Carles Pellicer i del regidor d'Hisenda, Carles Pellicer.

Alicia Alegret relleva a partir d'avui dilluns -i fins a final de mes- a Carles Pellicer al front de l'Alcaldia de Reus com a conseqüència de les vacances que l'alcalde ha decidit realitzar enguany després de set mesos d'intensa activitat protagonitzada en gran part per l'enrenou provocat a l'entorn del hòlding d'empreses municipals INNOVA. Alegret, com a Primera Tinent d'Alcalde, assumeix d'aquesta manera aquest càrrec de manera temporal, tal com ja va fer l'ant passat al cap de pocs mesos del canvi de govern municipal a la capital del Baix Camp (en concret durant el pont de Tots Sants).

La regidora popular 
Alicia Alegret assumeix l'Alcaldia tot just en un procés de canvi que el govern municipal intensificarà a partir del mes de setembre i en el que es vol deixar enrere tot l'embolic provocat per la gestió dels darrers anys del grup d'empreses municipals INNOVA. Una polèmica que s'havia incrementat durant les darreres setmanes a l'espera del resultat de l'auditoria de gestió d'INNOVA. Segons han explicat fonts municipals a aquesta revista digital, "el govern deixarà de parlar d'aquestes qüestions i a partir d'ara vol centrar els seus esforços en els nous projectes que s'estan treballant des de L'arribada de la coalició de CiU i el PP al front de l'Alcaldia de Reus. Pensem que des de l'auditoria d'INNOVA ja s'han adoptat les mesures necessàries per evitar que el desgavell es repeteixi i el govern vol mirar cap endavant". Serveixi com a exemple la roda de premsa convocada pel govern el passat divendres en la que el propi Carles Pellicer i dos regidors van presentar diverses iniciatives per explicar les actuacions que des de l'empresa d'Aigües es fan a la zona sud de la ciutat per prevenir els efectes dels aiguats. En el decurs d'aquest acte l'Alcalde Carles Pellicer va optar per no comentar cap altre tema que no estès relacionat amb aquesta qüestió.

Una voluntat de superar aquest tema que caldrà veure com es compagina amb l'actuació de la Fiscalia que ja fa setmanes que reclama informació al consistori reusenc després de les denúncies presentades el mes de febrer pels grups municipals de la CUP (contra l'exgerent 
d'INNOVA Josep Prat) i d'Ara Reus (contra l'exregidor d'urbanisme Jordi Bergadà, l'expresident de Tecnoparc, Àngel Cunillera i contra Josep Prat i Carles Manté). Recordem que el govern municipal va presentar també denúncia contra l'ex assessor de Sagessa Carles Manté i s'està a l'espera del que decideixi sobre les factures cobrades per l'arquitecte Jorge Batesteza.

A partir de setembre l'equip liderat per 
Pellicer i Alegret haurà d'adoptar diverses decisions que tindran una forta repercussió en la dinàmica municipal de la ciutat com per exemple la venda dels serveis funeraris (una concessió inicial per 25 anys) i sobre el futur del centre comercial de Metrovacesa a l'espera si arriba l'acord entre Ajuntament de Reus i la citada empresa que ha manifestat que no pot assumir els cinc milions d'euros anuals de cànon previstos en el contracte inicial signar a la passada legislatura.