La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cobraments sota sospita?

L'arquitecte Batesteza considera "justificades totes les factures d'INNOVA i dóna el tema per tancat"

18/07/2012 | Per Joan Carrion

L'arquitecte va arribar ahir a l'Ajuntament carregat de carpetes i capses amb la documentació d'aquests quatre anys.

L'arquitecte va arribar ahir a l'Ajuntament carregat de carpetes i capses amb la documentació d'aquests quatre anys.

Joan Bassas. advocat de l'arquitecte Jorge Batesteza ha manifestat  a aquesta revista digital que "estem convençuts que després de les reunions d'aquests dies entre el meu client i la senyora Teresa Gomis, la situació ha quedat perfectament clarificada i hem acreditat i justificat les factures presentades pel senyor Batesteza a INNOVA". Bassas s'ha mostrat contundent a l'afirmar que "volem pensar que tot s'ha produït per una qüestió de desconeixement de la feina feta i de la documentació (contractes i factures) que l'acredita i que nosaltres evidentment tenim, tal com hem mostrat aquests dies. El senyor Jorge Batesteza va venir a Reus pràcticament cada setmana mentre es va fer la construcció de l'Hospital de Sant Joan i així ho acrediten les actes que es redactaven de les reunions tècniques celebrades". 

Recordem que ahir dimarts -al migdia- Batesteza es va reunir amb la consellera delegada d'INNOVA i presidenta del Grup Salut d'aquest hòlding d'empreses municipals reusenques amb l'objectiu de demostrar que els 387.000 euros facturats i cobrats al consistori reusenc entre els anys 2007 i 2010 "s'havien pagat per la tasca d'assessorament i coordinació de les obres de construcció del citat Hospital". "Aquesta feina realitzada pel meu client no consistia només en posar un totxo darrera d'un altre, sinó que l'envergadura de l'obra i el seu pressupost requeria un coordinació molt complexa. I així es mostra en les actes que justifiquen la feina feta, pràcticament cada setmana", ha explicat Bassas.

El citat lletrat s'ha volgut mostrar prudent sobre quina serà la reacció de l'Ajuntament de Reus però "crec que ha quedat ben acreditada la feina feta per l'arquitecte Batesteza, qui s'ha sentit molt sorprés i preocupat per les primeres notícies que es van difondre des del consistori reusenc. Considerem que pot ser hi ha hagut un desconeixement de la tasca feta i de la documentació que l'acredita. Creiem que el tema està totlament tancat".

Ahir a la tarda, fonts municipals van explicar que "un cop celebrada la reunió entre les dues parts, ara caldrà que els tècncis analitzin de nou la situació i aleshores es determinarà si finalment s'opta per aportar la documentació al Tribunal de Comptes o això es descarta de manera definitiva". Recordem que en el moment d'anunciar l'informe del secretari i de l'interventor municipal sobre les presumptes irregularitats i presumptes delictes que s'haurien pogut produir des d'INNOVA amb el pagament de factures a Carles Manté i a Jorge Batesteza, la documentació de Manté ja s'ha presentat a la Fiscalia, mentre que el tema de l'arquitecte es va refredar a l'espera de valorar la documentació presentada.