La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Propostes al Ple de divendres

Ara Reus demana que les demores en el pagament de taxes municipals no tinguin recàrrecs

Cervera diu que Pellicer no ha contestat una carta de Metrovacesa de fa un mes

08/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Els regidors d'Ara Reus Jordi Cervera i Cori Fargas, en la roda de premsa de presentació de les seves mocions.

Els regidors d'Ara Reus Jordi Cervera i Cori Fargas, en la roda de premsa de presentació de les seves mocions.

Ara Reus proposarà que l'Ajuntament de Reus no apliqui els recàrrecs per les demores dels pagaments de les taxes municipals sempre que hi hagi una justificació de situació de desocupació laboral i/o que la situació familiar sigui de precarietat i risc d’exclusió social. Segons aquesta formació política "la ciutat de Reus ha patit pujades d’impostos molt importants durant la present legislatura i cal aportar noves mesures per paliar les dificultats que molts ciutadans pateixen actualment".

D'altra banda, Ara Reus presentarà una moció a la sessió plenària de divendres vinent una moció en la que es demana que l'Ajuntament de Reus redacti unes noves bases per impulsar la promoció i la captació de noves activitats comercials i que contribueixin a la creació d’ocupació i desenvolupament econòmic i que aquestes ofereixin bonificacions en les taxes municipals a totes aquelles indústries, grans empreses, PIMES i comerços que s’instal·lin durant el 2013 en sòl industrial del nostre municipi. Segons Jordi Cervera, portaveu d'aquest grup municipal, "Reus ha patit la marxa i la deslocalització en els darrers anys d’empreses reusenques que s’han traslladat a poblacions veïnes amb l’única finalitat d’estalviar-se grans quantitats econòmiques per via dels impostos municipals".

Cervera ha explicat que si no s'aporten eines per millorar la situació "a més de l’esclat de la crisi que estem patint totes les famílies reusenques hem d’afegir els problemes de pagament hipotecaris a les que es veuen avocades aquestes persones. Quan això succeeix, les famílies i persones afectades no solament s’enfronten a la pèrdua del seu habitatge, sinó també a una condemna financera de per vida. Milers de famílies i persones s’enfronten a una condemna financera de per vida que es tradueix en una condemna a l’exclusió social".

 

En el torn de preguntes Ara Reus presentarà aquestes consultes: quin és el deute que tenen les diferents empreses municipals amb el cash pooling, si el conveni de REDESSA dels - 5,5 milions d’euros - estava contemplat en els pressupostos dels anys 2010 i 2011, i quins són els passos que s’estan seguint per contractar al nou Director General del Grup SAGESSA.

Finalment, en la seva compareixença davant els mitjans de comunicació Jordi Cervera, ha denunciat que "l’Alcalde està explicant mitges veritats a la ciutadania sobre Metrovacesa quan afirma tenir un pla B i no ha explicat que ha rebut una carta de Metrovacesa que encara no l’ha contestada. L’Alcalde no és culpable del contracte que es va redactar amb l’empresa constructora, però serà el responsable que Reus tingui l’estructura de ferralla durant 10 anys".