La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Sessió plenària per sorpresa

Alicia Alegret convoca el ple extraordinari demanat pel PSC mentre Pellicer és de viatge

La convocatòria signada per Alegret, ha causat sorpresa entre les pròpies files socialistes

02/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Carles Pellicer i Alicia Alegret, el dia que van signar el pacte de govern entre CiU i PP.

Carles Pellicer i Alicia Alegret, el dia que van signar el pacte de govern entre CiU i PP.

El govern municipal de la ciutat de Reus no ha esperat l'arribada de l'alcalde Carles Pellicer, de viatge aquests dies a Rússia, per convocar un ple extraordinari per al dimarts de la setmana vinent al matí, en concret a partir de tres quarts de deu. L'ordre del dia ha estat signat per la primera tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Alicia Alegret, després que el PSC formalitzés al registre municipal la seva petició anunciada fa dos dies. En concret, els socialistes han presentat una moció en la que es reclama que es pugui debatre "l'estabilitat del pacte de govern, els objectius estratègics de l'equip de govern i el seu projecte de ciutat".

Una convocatòria que se celebrarrà pocs dies abans del començament de la campanya electoral per a les eleccions al Parlament de Catalunya que se celebraran el dia 25 d'aquest mes de novembre que acabem de començar. Al llarg d'aquests dies, s'havia especulat amb la possibilitat que Pellicer no convoquès el Ple durant els propers 15 dies que marca el Reglament Orgànic Municipal i fos convocat més tard a instàncies de la Secretaria General. Aleshores el ple s'hauria portat a terme després del dia 25. La situació però ha donat un gir i la iniciativa d'Alegret ha desvetllat ràpidament els dubtes. El ple hauria de servir per abordar la "peculiar situació" provocada per la portaveu popular el 19 d'octubre passat, quan després del debat sobre les mocions sobiranistes, va llegir un discurs duríssim adreçat als seus companys de govern de CiU sobre si encara estaven interessats en mantenir el pacte.

Al llarg d'aquests dies només el PSC ha mogut fitxa sobre aquest tema i, tot just acabat el ple citat, va anunciar que analitzarien la possibilitat de demanar una sessió plenària com aquesta. Per la seva part, Ara Reus i la CUP no han volgut entrar en aquest tema.

Pel que fa a la reacció del PSC, fonts del grup municipal han explicat que la sorpresa "no ve motivada per la data de la seva celebració, ja que un cop registrada la petició, es podia ser en qualsevol moment en el termini de 15 dies. La sorpresa ve donada pel fet que ho hagi convocat la regidora popular Alicia Alegret (qui va provocar aquesta situació), en absència de l'alcalde. Creiem que estan nerviosos perquè això els pot afectar en campanya electoral ja que els dos són candidats als seus respectius partits polítics".

 


Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL
La independència tensa el pacte de govern de Reus

19/10/2012 | Per Cori Sebastià | comentaris comenta

La primera tinent d'alcalde i portaveu del grup municipal del PP a l'Ajuntament de Reus, Alícia Alegret, ha posat avui contra les cordes l'alcalde Carles Pellicer al qual li ha demanat públicament "lleialtat ". La demanda inesperada d'Alegret ha arribat en el ple municipal en el qual s'ha donat suport al dret a decidir dels catalans i a les ordenances municipals per a l'any que ve.

VIDA MUNICIPAL | Crisi de govern a Reus
El PSC vol posar en evidència l'escletxa oberta per Alicia Alegret entre PP i CiU al Ple Municipal passat

24/10/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El grup municipal socialista a l'Ajuntament de Reus ha fixat una data límit perquè l'alcalde, Carles Pellicer, "confirmi la solidesa del pacte signat a l'inici del mandat per CiU i el PP com a garantia de governabilitat, després que aquesta fos posada en dubte al Ple de divendres passat per la primera tinent d'alcalde, Alícia Alegret". Si el proper divendres dia 26, Pellicer no ha aclarit de manera contundent l'estabilitat del govern, els socialistes "plantejaran la realització d'un ple extraordinari perquè l'alcalde doni compte a la corporació sobre aquesta estabilitat, els objectius estratègics de l'equip de govern i el projecte de ciutat".