La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | NOVES TECNOLOGIES

El grup IBM inaugura el seu quart centre a l'Estat d'innovació tecnològica a Reus

Està situat a l'edifici Tecnoparc i ara dóna feina a 50 professionals

20/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Autoritats i representants de la companyia IBM han inaugurat el nou centre tecnològic.

Autoritats i representants de la companyia IBM han inaugurat el nou centre tecnològic.

Diversos empresaris del sector de les noves tecnologies de Reus i també d’altres àmbits han assistit aquest migdia a la inauguració del Centre d’Innovació Tecnològica (CENIT) que la companyia IBM ha creat a la ciutat. El centre, que està situat a l’edifici Tecnoparc i ocupa 600 metres quadrats, és el quart que IBM obre a l’Estat espanyol i s’ha posat amb marxa amb una cinquantena de treballadors. Aquests professionals presten serveis a la Generalitat de Catalunya en virtut del contracte adjudicat a la UTE formada per IBM i INSA dins de l’àrea de gestió sociosanitària durant el juliol passat. Aquest centre se suma a la xarxa de centres CENIT que INSA ha anat desplegant a Espanya des que al 2006 comencés a funcionar el primer centre ubicat a Cáceres i posteriorment obrissin portes els situats a Aldeatejada (Salamanca) i Ourense.

Marta Martínez, presidenta d’IBM a Espanya, Portugal, Grècia i Israel, ha destacat que l’obertura d’un nou centre a Reus significa “haver posat en marxa un valuós motor de futur, obert a disposició de les necessitats, les ambicions i els desafiaments d‘empreses i institucions”. Tanmateix, també ha ressaltat que els cinquanta treballadors que ara té el centre, bàsicament, provénen i han estat formats a la zona. En aquest sentit, l’alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha remarcat la creació de llocs de treball, especialment, en un moment econòmic tan delicat. A la vegada, Pellicer ha posat de relleu (tal com va fer a finals de l’any passat quan es va anunciar la obertura del centre) que la instal·lació d’IBM a la ciutat és una impuls importantíssim a la creació d’un clúster en tecnologies de la comunicació i de la informació a l’entorn del parc tecnològic de la ciutat.

La Generalitat de Catalunya és el principal client del centre d‘IBM a Reus per a la qual es presten serveis per valor e 66,6 milions d‘euros que corresponen a l’aprovisionament i manteniment de 113 aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social, durant els pròxims 6 anys.