La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Diligències judicials

La presidenta del Grup Salut, Teresa Gomis, declararà dijous als jutjats, com a testimoni, pel cas Monforte

Monforte era coordinador de les tasques de manteniment dels centres educatius reusencs

19/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Teresa Gomis, presidenta del consell d'administració del grup d'empreses Salut del l'Ajuntament de Reus.

Teresa Gomis, presidenta del consell d'administració del grup d'empreses Salut del l'Ajuntament de Reus.

Aquest sindicat destaca en una nota de premsa "que Gomis, després que -el treballador acomiadat per INNOVA- Xavier Monforte fes pública la denúncia penal que havia interposat per presumptes irregularitats en les subcontractacions del citat hòlding, va declarar l’existència de possibles 'favoritismes' en el lloguer per part de Sagessa dels dos edificis ocupats actualment pel CRAE (centre de menors) a l'empresari Jacint Solana, que a la vegada realitzava tasques d’assessorament per a Innova". Una situació que el citat sindicat va qualificar de molt greu en el moment de denunciar el tracte rebut per Monforte, la persona que coordinava les tasques de manteniment de les escoles públiques reusenques. 
 
Segons explica la CGT "la regidora Teresa Gomis també va explicar que Xavier Monforte va ser acomiadat per la baixada en les obres de construcció dels centes educatius, quan realment aquest treballador municipal mai va fer aquestes tasques, sinó que es dedicava a fer feines de manteniment i no de construcció, com manté la Segona Tinent d’alcalde. Una contradicció que se suma a una altra ja que en un primer moment l’empresa el va acomiadar per raons disciplinàries (mai per una reducció de les feines a realitzar), tot i que posteriorment el Jutjat Social de Reus va reconèixer la improcedència de l’acomiadament. 

Segons els serveis jurídics que porten la defensa de Xavier Monforte, "aquestes declaracions realitzades davant del mitjans de comunicació el passat 25 juny durant la celebració d’un consell d’administració d’INNOVA, a part de no respondre a la realitat sobre les circumstàncies del seu acomiadament, acrediten que la pròpia Gomis era coneixedora d’aquestes presumptes irregularitats i li demanarà explicacions de perquè aquests fets no s’havien investigat ni s’havia pres cap mesura concreta amb anterioritat".


Cal recordar que Xavier Monforte va ser contractat per l’Ajuntament de Reus fa més de 15 anys per realitzar tasquest de manteniment en les escoles públiques de Reus, tot i que després va ser subrogat per INNOVA. No obstant, el seu cap directe en el hòlding era Jacint Solana, propietari juntament amb Xavier Ferré de l’empresa Atoms S.L., que feia les mateixes tasques d’assessorament en diversos equipaments públics i que a la seva vegada havien estat realitzades a través de l’empresa Construccions Solana, propietat també de Jacint Solana i el seu pare. Segons la CGT, Atoms SL utilitzava un espai a l'edifici municipal per tasques de la seva empresa, quan la seva seu estava ubicada a la Riera Miró.

Aquests fets van portar al treballador a interposar una denúncia penal per presumptes irregularitats en les subcontractacions d’INNOVA i també davant la possible existència d’incompatibilitats de càrrecs públics amb ocupacions a l’empresa privada, denúncia que se suma als procediments ja existents en els Jutjats de Reus referents a presumptes il·legalitats en el funcionament del hòlding municipal. Teresa Gomis és la primera regidora del govern actual que declara als jutjats per qüestions relacionades amb el hòlding Innova.

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Denúncia laboral
Un acomiadament a INNOVA fa que la Fiscalia investigui adjudicacions a empreses subcontractades

25/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

S'accepta a tràmit la denúncia presentada per Xavier Monforte contra INNOVA per acomiadament improcedent. La demanda podria deixar al descorbert presumptes irregularitats en el capítol de contractacions entre el hòlding d'empreses municipals i diverses adjudicacions de serveis i lloguers d'immobles entre empreses de personal subcontractat i societats públiques del consistori reusenc. INNOVA hauria llogat dos habitatges a una constructora d'un dels seus assessors en temes de manteniment i realització d'obres municipals per ubicar-hi un centre de menors.

VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
Gomis diu que veu indicis de 'favoritisme' en el lloguer de dos habitatges que INNOVA va fer a Construccions Solana

25/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

La consellera delegada d'INNOVA i presidenta del grup d'empreses Salut, Teresa Gomis, ha utilitzat aquest matí la paraula 'favoritisme' per qualificar el contracte de lloguer de dos habitatges que el citat hòlding va fer el mes d'abril de l'any 2010 per tal d'ubicar-hi un centre d'atenció a menors, el que es coneix com a CRAE. Tal com s'explicava en informacions anteriors, aquest lloguer s'hauria fet una empresa que realitzava assessorament extern a INNOVA sobre realització d'obres i manteniment de les escoles de la ciutat. La regidora ha posat també en qüestió que s'haguessin seguit els protocols necessaris a l'hora de realitzar aquesta adjudicació.