La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Teatre Fortuny

Un contracte-programa pot ser la nova fórmula per gestionar el Fortuny

El conseller de Cultura suggereix la propera dissolució del consorci que ha gestionat el teatre des de fa 25 anys

14/03/2013 | Per Natàlia Borbonès

Ferran Mascarell ha pronunciat aquest dimarts la conferència de cloenda dels actes del vintè aniversari de la Fundació Reddis. Foto: Xavi Jurio

Ferran Mascarell ha pronunciat aquest dimarts la conferència de cloenda dels actes del vintè aniversari de la Fundació Reddis. Foto: Xavi Jurio

Un contracte-programa que asseguri el suport de la Generalitat a l'activitat teatral de Reus sembla la fórmula més probable que s'adoptarà en la nova gestió del Teatre Fortuny. Així ho ha avançat aquest dijous el conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, en l'estada que ha fet a Reus per pronunciar una conferència a la Fundació Privada Reddis. Mascarell, que no ha deixat clar si es mantindrà o no la fórmula del consorci com a ens que gestiona el Teatre Fortuny des de fa 25 anys, sí que ha manifestat, en canvi, que el consorci fa molt de temps que funciona i que "s’hi han de fer ajustos per arreglar les coses, que sempre són millorables".

El conseller, però, sí que ha mostrat la voluntat inequívoca de la Generalitat de seguir fent costat al Trapezi, la Fira Catalana del Circ, que s'organitza a Reus des de fa setze anys. Però pel que fa a la resta de l'activitat teatral de la ciutat, només s'ha limitat a apuntar que "la Genralitat li farà costat, tot i que també ha suggerit que aquest apartat podria passar a ser competència de l'Ajuntament mitjançant "un contracte-programa" amb el Departament de Cultura que dirigeix i, probablement, la Diputació, que és la tercera institució que forma part de l’actual Consorci del Teatre Fortuny.

Pel que fa als perjudicis que han provocat els problemes interns del Consorci del Teatre Fortuny, com és el cas que el teatre no hagi tingut programació durant el primer trimestre d'enguany, circumstància que no havia passat mai, Mascarell ha admès que "no hem fet les coses prou bé". El conseller s'ha desplaçat a Reus just el mateix dia en què també havia de presidir una reunió del Consorci del Teatre Fortuny, que ell mateix va cancel·lar fa uns dies. La reunió es realitzarà en data encara no confirmada i podria ser, per tant, la de la dissolució del consorci i la de l'anunci de la nova fórmula de gestió del teatre de la plaça de Prim.

Ferran Mascarell ha tancat a la Fundació Reddis els actes de celebració del vintè aniversari de l'entitat amb una conferència titulada Un país més culte progressa millor.