La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses municipals

Redessa serà 100% municipal i un consell territorial reunirà els antics socis minoritaris

El grup econòmic ha aprovat també l'absorció de Reus Transport per part d'Amersam

13/03/2013 | Per NW Revista de Reus

El regidor reusenc Marc Arza és conseller delegat de Redessa.

El regidor reusenc Marc Arza és conseller delegat de Redessa.

El govern reusenc ha iniciat el procés de municipalització del 100% de Redessa i de la creació d'un Consell Territorial per mantenir la col·laboració amb els socis minoritaris que no acudiran a l'ampliació de capital dels 8,9 milions d'euros que la societat necessita de manera imperativa per la seva viabilitat. Segons Marc Arza, conseler delegat de l'empresa "el fet d'haver de deixar fora de Redessa la resta de socis minoritaris és una decisió que no ens ha agradat però forma part de la solució econòmica necessària per resoldre les dificultats econòmiques que pateix". Arza ha explicat també que "per tal de no perdre pes en el territori, Redessa posarà en marxa un Consell Territorial que es constituirà d’aquí a unes setmanes, en una convocatòria extraordinària de la junta general de Redessa que aplega l’Ajuntament de Reus –govern i representants de tots els grups municipals– i tots els socis minoritaris actuals: la Cambra de Comerç de Reus, els consells comarcals del Baix Camp i del Priorat; els ajuntaments de Cambrils, La Sènia, Prades, Flix, Falset i La Selva del Camp".

Segons el consistori reusenc, aquest consell té per objectiu "vehicular el component territorial que fins ara ha tingut Redessa a través de l’establiment de projectes comuns i la continuació de la tasca d’assessorament i col·laboració que s’ha impulsat durant tots aquests anys. Justament, aquest dilluns l’alcalde, Carles Pellicer, es va reunir amb els socis de Redessa per avançar-los la intenció de vehicular la relació de Redessa amb el territori a través d’un Consell Territorial".

El conseller delegat de Redessa, Marc Arza afegeix d'altra banda que "amb la creació d’aquest ens supramunicipal es posa en valor l’experiència en l’àmbit de l’emprenedoria de Redessa, es potencia la seva tasca d’assessorament i es possibilita l’ampliació del seu àmbit d’actuació, amb l’entrada de nous organismes i ajuntaments de la seva àrea d’influència. En definitiva, amb aquest pas s’enforteix la col·laboració que sempre ha tingut Redessa amb el territori en tot allò relacionat amb l’àmbit econòmic i, més concretament, de l’emprenedoria i la creació d’empreses".

El consell ha aprovat el tancament de l’exercici 2012, amb un resultat negatiu de 3.618.064,72 euros —fruit principalment del conveni entre la societat i l’Ajuntament per al finançament de les obres de construcció de la fira—, i ha proposat a la junta general els mecanismes de recapitalització de la societat per tal d’evitar-ne la liquidació. En aquest sentit, la junta general que Redessa celebrarà pròximament aprovarà, en primer lloc, l’operació de reducció de capital de la societat —per tal de permetre’n la sortida dels socis minoritaris— i, una vegada municipalitzada, l’ampliació de capital amb la injecció de 8.970.165,40 euros a través d’INNOVA. El consell d’administració d’INNOVA va aprovar el passat 11 de febrer aquesta ampliació de capital social de Redessa gràcies a la distribució de dividends de les societats AREMSA, GESFURSA i de la pròpia INNOVA, amb càrrec a les reserves voluntàries. Arza ha manifestat però que "aquesta és una solució provisional ja que cal buscar alternatives financeres per fer front a les obligacions de la societat que té pressupostats uns ingressos d'1,8 milions d'euros però ja n'ha de pagar cinc a l'any pel crédit que va servir per pagar la nova Fira"

Fusió de Reus Transport i AMERSAM (Aparcaments i Mercats Municipals)
D’altra banda el consell d’administració del Grup Econòmic d’INNOVA també ha aprovat el projecte de fusió de les societats AMERSAM i Reus Transport. Segons el consistori, "l
a fusió de les dues empreses respon a la voluntat del govern de Reus de simplificar l’estructura de les societats municipals i de reforçar-ne els mecanismes de control". "El projecte de fusió aprovat -afirma el consistori- no afectarà els recursos humans de les societats i busca aconseguir una reducció de les despeses amb una millora de la gestió que garanteixi la prestació de serveis públics de qualitat".