La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncia de la CUP

INNOVA avisa els consellers que Amersam absorbeix Reus Transport un dia abans d'aprovar-ho

La nova empresa tindrà un capital final de 8,3 mlions d'euros

12/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Bertomeu Castellano -esquerra- i el regidor de la CUP, David Vidal, en una imatge d'arxiu.

Bertomeu Castellano -esquerra- i el regidor de la CUP, David Vidal, en una imatge d'arxiu.

Segons explica la CUP en un comunicat tramès aquest matí, "ahir a les 17.41h el conseller de la CUP al Grup Econòmic d’INNOVA, va rebre un dossier de proposta de fusió de les empreses AMERSAM i Reus Transport, per poder aprovar-la en la reunió del Consell d'Administració d'avui. Una reunió on també s'hauran de signar els comptes de les diferents empreses del grup, entre les quals hi ha REDESSA, que va rebre fa poc una injecció de capital per part d’Aigües de Reus i GESFURSA, una operació que tampoc va ser informada ni aprovada en cap Consell d'Administració del Grup Econòmic".

El grup de la CUP critica que "fa un mes, vam denunciar que tota l'operació de reestructuració de capital entre AREMSA i GESFURSA per afavorir l'estat de comptes ruïnós de REDESSA, s'havia realitzat sense que els consellers i conselleres del consell d'administració del Grup Econòmic en fossin informats i ara es torna a proposar en aquest consell una operació d'envergadura sense que els consellers n'hagin tingut informació prèvia. Només des de les 17.41h d'ahir, quan la reunió és avui a les 16h".

Segons afirma Bartomeu Castellano, representant de la CUP, "mentre des del govern municipal i els gestors d'INNOVA s'omplen la boca per parlar que tots som empresa, els consells d'administració són meres obres de teatre, en les quals no hi ha cap mena de voluntat de fer partícips als consellers i conselleres de l'activitat de l'empresa, sinó que són un mer obstacle burocràtic que obliga la llei a passar". 

El membre de la CUP manifesta que "com volen que en menys de 24 hores puguem decidir si estem d’acord o no en la fusió de dues empreses? Aquest document només l'han tingut redactat 23 hores abans? No ha de fer dies que està fet i refet?". La CUP es reafirma en el que porta denunciant des de fa més d'un any i mig: la opacitat, la manca d’informació... i, sobretot, la manca de voluntat política que les empreses funcionin com a tals, enlloc de convertir els consells d’administració en "obres de teatre, el guió de les quals només escriuen uns quants".

Segons explica el document que proposa aquesta absorció al que ha tingut accés aquesta revista digital, i que podeu consultar en aquesta notícia, l'operació es realitza per aconseguir tres objectius concrets:

1) Simplificar l'actual gestió i direcció de les societats, així com les seves obligacions mercantils, fiscals i comptables.

2) Aconseguir una reducció de despeses, tenint en compte que solament s'haurà de gestionar i administrar una sola societat.

3) Assolir una gestió més eficaç i eficient dels recursos públics. És necessari proedir a la concentració de societats públiques per tal que, per la via de l'austeritat en la gestió de la despesa, es pugui obtenir la major rendibilitat dels serveis públics sense que això impliqui cap retrocés en els estàndards de qualitat.