La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | PLE MUNICIPAL

Pellicer reconeix que hi poden haver canvis al consorci del teatre Fortuny

Diu que l'actual model està "caducat" però assegura que cap soci l'abandonarà

08/03/2013 | Per NW Revista de Reus

La programació del Fortuny ha estat una de les qüestions que s'han tractat al ple d'avui

La programació del Fortuny ha estat una de les qüestions que s'han tractat al ple d'avui

L’Ajuntament de Reus està pendent de la reunió que properament preveu celebrar el consorci del teatre Fortuny per conèixer la programació d’hivern de l’espai i també el futur del consorci, format per la Generalitat, soci majoritari amb una participació el 52%; la Diputació, que té un 33%, i el consistori reusenc, amb un 15%.  La inexistència de la programació d‘hivern es considera un fet insòlit en el teatre reusenc, una programació que ja hauria d’haver començat a funcionar el gener passat.

L’alcalde Carles Pellicer ha mostrat  avui el seu neguit perquè la programació encara no es coneix ni està en marxa. Davant d‘aquesta situació, Pellicer ha reconegut que hi poden haver modificacions al sí del consorci. L’alcalde, que ha afirmat que la relació amb la Generalitat “és cordial”, ha assegurat que “ningú marxarà del consorci”, si bé ha reconegut que l’actual model està “caducat”. Aquestes declaracions de Pellicer han arribat després del ple que l’Ajuntament de Reus ha celebrat aquest divendres. El PSC ha preguntat al govern sobre la programació d ‘hivern del teatre.  

El regidor de Cultura, Joaquim Sorio, ha explicat que aquesta està en mans de la Generalitat tenint en compte que és el principal soci del consorci  i, per tant, qui fa la major aportació econòmica. Sorio ha insistit que les últimes eleccions al Parlament, amb canvis al departament de Cultura, han retardat la reunió del consorci, i ha reiterat que són bones les relacions entre l’Ajuntament reusenc i la conselleria que dirigeig Ferran Mascarell.

La programació del teatre Fortuny no ha estat l’únic tema cultural que s’ha tractat a la sessió plenària. A instàncies també dels socialistes, Sorio ha explicat que, amb diners de la partida d’inversions de la regidoría de Cultura, s’habilitarà l’antic col·legi de Sant Bernat Calbó perquè aculli el Centre de les Arts del Circ i el Gest. Aquestes obres costaran uns 40.000 euros. La intenció és que el centre comenci a funcionar al setembre i anirà destinat a formar professionals  però també donarà servei a la resta de ciutadans.

I encara en l’àmbit cultural, el regidor d’Urbanisme, Miquel Domingo, ha explicat que encara no hi ha data per a l’obertura de la biblioteca Pere Anguera.

 

Unanimitat en el cas Innova

 

En un altre ordre de coses, unanimitat avui dels grups municipals davant la decisió el govern local de personar-se com acusació particular contra Josep Prat i Carles Manté pel presumpte pagament irregular de factures d’Innova. El PSC ha donat suport a la decisió. El posicionament dels socialistes té una significació especial si es té en compte que el cas investigat es va produir quan eren al govern. Jordi Lamas, portaveu adjunt del grup socialista, ha exigit, però, a l’alcalde que estiguin permanentment informats sobre l’evolució del cas. Per la seva banda, el portaveu d ‘Ara Reus, Jordi Cervera, ha reclamat una vegada més “valentia” a l’alcalde i li ha demanat que encarregui una auditoria de l’activitat comptable d’Innova l’any 2008, l’única que falta dels anys que ara són objecte d‘investigació.

El ple també ha aprovat, encara que amb el vot contrari del PP, una moció dels socialistes en contra de l’avantprojecte de llei, que impulsa el govern central, el qual preveu reformar les administracions locals.

La corporació també ha donat llum verda a l’adhesió del consistori al manifest de l’Institut Català de les dones amb motiu del Dia Internacional de la dona treballadora. La iniciativa ha fet que un bon nombre de dones, de diversos col·lectius de la ciutat, hagin assistit a la sessió plenària. No hi han estat, per raons diverses, la portaveu del PP, Alícia Alegret; el portaveu del PSC, Andreu Martín, i el portaveu de la CUP David Vidal.