La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Convocatòria d'urgència

Pellicer convoca els portaveus aquesta tarda per parlar d'INNOVA

L'alcalde podria anunciar aquesta tarda que l'Ajuntament es persona com a acusació particular en el cas de les 'factures irregulars'

05/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Carles Manté -esquerra- i el seu advocat, David Rocamora, dijous passat a la sortida dels Jutjats de Reus.

Carles Manté -esquerra- i el seu advocat, David Rocamora, dijous passat a la sortida dels Jutjats de Reus.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha convocat els portaveus municipals a través d'un correu electrònic a una reunió que se celebrarà a partir de les cinc de la tarda. Una trobada amb un únic punt a l'ordre del dia que es dedicarà a tractar "l'actualitat d'INNOVA" i que servirà -a priori- per concretar l'actuació de l'Ajuntament de Reus en la instrucció de la denúncia impulsada des d'Ara Reus i la CUP per les presumptes factures irregulars cobrades per Carles Manté al hòlding d'empreses municipals reusenc. Segons ha pogut saber aquesta revista digital, Pellicer podria comunicar als portaveus de l'oposició que el consistori es podria personar com a acusació particular en aquest cas que instrueix el Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus. El govern va demanar fa dies un informe al bufet d'advocats Córdoba Roda per tal d'analitzar quina posició podria adoptar el consistori. Des de fa setmanes, tant Ara Reus com la CUP han sol.licitat en diverses vegades que es faci efectiu aquest posicionament i "s'abandoni l'actitud passiva que el govern ha tingut fins ara".

Aquesta tarda, doncs, es podria saber finalment quina és la posició de l'Ajuntament de Reus en el cas de les presumptes factures irregulars d'INNOVA que va facturar Carles Manté com a responsable de l'empresa CCM i Salut, entre els anys 2007 i 2011. El govern va demanar fa dies un informe al prestigiós bufet d'advocats del penalista Juan Córdoba Roda i possiblement la reunió d'aquesta tarda amb els diversos portaveus municipals servirà per comunicar que el consistori es posiciona finalment com a acusació popular. 

Divendres de la setmana passada es va celebrar una altra reunió de portaveus on tant els grups municipals d'Ara Reus com la CUP van demanar a Carles Pellicer una actuació de l'Ajuntament de Reus més activa en aquest cas després de l'escorcoll efectuat la setmana passada als domicilis de Carles Manté -a Mataró- i de Josep Prat, a la ciutat de Tarragona. Manté i Prat van prestar declaració davant del jutge dijous passat i van sortir en llibertat amb càrrecs si bé se'ls va retirar el passaport.

D'altra banda, Ara Reus va demanar demanar ahir al Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus que citi com a imputat a l'exalcalde Lluís Miquel Pérez ja que aquest, segons afirma una nota de la citada formació política,  va afirmar en una entrevista radiofònica que "vaig donar autorització perquè es contractés el senyor Manté, un professional de primera línia i que la quantitat pagada -720.000 euros- es pot considerar una quantitat alta ara, però parlem del 2007 i, en aquell moment, segurament no seria un preu tan alt. La fixació d’aquesta quantitat es va fer segons el mercat i no era desorbitada”.