La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Atur

L'atur creix a Reus en 133 persones al febrer

La xifra d'aturats es consolida pers sobre de les 11.000 persones, segons les xifres oficials.

04/03/2013 | Per NW Revista de Reus

Dades oficials de l'atur registrat al Baix Camp. (Font: SOC/Generalitat)

Dades oficials de l'atur registrat al Baix Camp. (Font: SOC/Generalitat)

El nombre de persones registrades a les oficines del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) era a Reus, al final del mes de febrer, de 11.155 persones. Això vol dir que en relació al mes passat, el creixement d'aturats a la ciutat ha estat de 133 persones. El balanç entre nous contractes signats i contractes extingits, doncs, ha tornat a ser negatiu.

Aquest comportament a la ciutat ha estat similar al que ha tingut, de mitjana, tota la demarcació de Tarragona, on l'atur ha crescut en 745 persones, fet que situa el nombre total de desocupats en 77.425 treballadors, xifra que mai en la història havia estat tant elevada.

En el conjunt de Catalunya, l'atur ha pujat en 3.359 persones, el que suposa un increment del 0,5 % en relació al mes de gener. En total, hi ha ara mateix 615.176 catalans apuntats a les llistes del SOC.

En el conjunt de l'Estat es dóna el cas que el nombre d'aturats supera per primer cop els 5 milions de persones. L'atur ha crescut en un mes d'un 1,19 per cent, equivalent a 59.444 persones. La xifra total d'aturats a Espanya se situa en els 5.040.222 persones.

Hi ha una característica de les dades que permet fer una lectura mínimament positiva: el nombre de contractes nous signats al febrer és més baix que al mes anterior, però és més elevat que el mes de febrer de l'any passat. Això avala laesi que, si bé l'atur continua creixent, aquest increment sembla que es desaccelera. Tant al gener com al febrer, l'atur ha crescut en menor mesura que els mateixos mesos de l'any anterior.

Es dóna el cas que en el segon municipi en importància demogràfica del Baix Camp, Cambrils, és excepció en el creixement de l'atur. En total, a finals de febrer hi havia a Cambrils 36 aturats menys que el mes anterior.

En dos mesos, l'atur ha crescut a Catalunya un 3,6 %, mentre que en el conjunt de l'Estat ho ha fet en un 6,96 %.