La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS INNOVA

El jutge deixa en llibertat a Josep Prat i Carles Manté però els imputa sis delictes

Se'ls acusa de blanqueig, tràfic d'influències i estafa

28/02/2013 | Per NW Revista de Reus

L'advocat de Prat, Javier Melero (esquerra, amb Prat al fons), ha expressat la seva sorpresa per l'actuació d'ahir de la Guàrdia Civil. A la dreta, Carles Manté, a la sortida del jutjat.

L'advocat de Prat, Javier Melero (esquerra, amb Prat al fons), ha expressat la seva sorpresa per l'actuació d'ahir de la Guàrdia Civil. A la dreta, Carles Manté, a la sortida del jutjat.

El jutjat d’instrucció 3 de Reus ha decretat la llibertat provisional per a Josep Prat i Carles Manté, si bé tots dos segueixen imputats en la causa que està oberta pels delictes de malversació de cabals públics, estafa, tràfic d'influències, negociacions prohibides a funcionaris, blanqueig i un delicte contra la hisenda pública. D'altra banda, el jutge ha acordat, com a mesura cautelar, la prohibició de sortida del territori i la retirada de passaport als dos imputats. Les diligències, que estan declarades secretes, seguiran el seu tràmit habitual en el jutjat d’instrucció 3 de Reus, encarregat de la investigació.

Cap a dos quarts de 7 de la tarda ha sortit Josep Prat per la porta principal dels jutjats de Reus. Ho ha fet després de declarar durant més de dues hores al jutjat d’instrucció número 3 que investiga el presumpte pagament irregular de 720.000 euros d’Innova, quan al capdavant del qual hi havia Josep Prat, a Carles Manté,  propietari de l’empresa CCM Estratègies i Salut SL i exdirector del Servei Català de la Salut. Prat ha abandonat el jutjat en llibertat, però, continua imputat. A la sortida dels jutjats, l’advocat de Prat, Javier Melero, ha expressat la seva estranyesa per l’actuació que ahir va dur a terme la Guàrdia Civil, la qual durant hores va escorcollar les cases de Prat i Manté. Manté ha començat a declarar davant del jutge un cop ha acabat de fer-ho Prat. A la seva sortida, el propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut SL ha volgut fer una declaració breu tot manifestant que "he treballat tota la meva vida d'una forma crec que honesta a favor d'un sistema públic sanitari de qualitat i solidari i estic molt satisfet de la meva declaració". El seu advocat, David Rocamora ha afirmat que "Carles Manté ha fet un interrogatori exhaustiu, ha contestat a totes les preguntes i esperem que, en els propers dies, mentre duri aquesta investigació i després de l'anàlisi de tota la documentació acreditarem documentalment el que hem manifestat verbalment". Rocamora ha dit finalment que "tenim absoluta confiança en el procediment i esperem que se li torni al senyor Manté l'afectació a la seva dignitat que no s'havia d'haver produït mai".

Prat i Manté han passat la nit de dimecres a la comandància de la Guàrdia Civil un cop van ser detinguts. Ambdós han arribat, per separat, en vehicles de la Guàrdia Civil avui a les 2 del migdia als jutjats de Reus. El jutge ha decretat la seva llibertat sense càrrecs i els ha retirat el passaport.

Segons ha pogut saber aquesta revista digital, el Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus investiga una peça separada -dictada com a secreta- dins la causa penal única que va provocar ahir  la detenció de Prat i de Manté. Aquestes diligències judicials es van iniciar fa aproximadament un any, a partir de les denúncies presentades per la CUP a la Fiscalia i de la querella d'Ara Reus contra Prat i Manté sota l'acusació d'una presumpa falsedat documental i malversació de fons públics.

L’Ajuntament de Reus celebrarà demà junta de portaveus a dos quarts de 10 del matí, La reunió haurà de servir per analitzar la situació i determinar si l’Ajuntament es presenta com acusació particular.