La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CAS CIRURGIA

Prat i Manté ja són als jutjats

Els dos detinguts han passat la nit a la comandància de la Guàrdia Civil

28/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Josep Prat anava en aquest cotxe en arribar al jutjat. (Foto: Marta Bonillo, Cadena SER)

Josep Prat anava en aquest cotxe en arribar al jutjat. (Foto: Marta Bonillo, Cadena SER)

Josep Prat, exgerent de l’Institut Català de la Salut i exdirector general de l’Ajuntament de Reus, i Carles Manté, exdirector del Servei Català de la Salut, ja són as jutjats de Reus per declarar davant del jutge. El jutjat d'instrucció número 3 de Reus va ordenar ahir la detenció de Prat i Manté després que, ja al matí, la Guàrdia Civil fes acte de presència als domiclis d'ambdós per procedir a fer un escorcoll a la recerca de documentació. També són als jutjats els advocats de Prat, Xavier Malero, i de Manté, David Rocamora.

L'advocat de Manté, David Rocamora, abans d'entrar al jutjat.

La detenció va respondre a les diligències judicials obertes arran de les denúncies que la CUP va fer la passada primavera contra els dos antics directius de la sanitat pública catalana, i de la querella criminal admesa a tràmit dimarts, presentada pel grup municipal d'Ara Reus. El jutjat manté imputats Prat i Manté per un delicte d'estafa i malversació de fons públics. El pagament de 720.000 euros a Manté per part de les empreses controlades per Prat són la base dels fets que són investigats per la Justícia.

Patrulles de la Guàrdia Civil van fer cap ahir al domicili de Prat, situat a Tarragona, per procedir a l'escorcoll. Fins ara, Prat i Manté havien evitat haver de declarar davant del jutge per qüestions de forma relacionades amb el procediment. La seva detenció, però, dóna un tomb important al cas. La detenció permetrà que Prat i Manté declarin abans que el jutge prengui una decisió definitiva sobre la situació processal dels dos imputats.

Ahir, minuts abans de les 8 del vespre, un vehicle de la Guàrdia Civil va marxar del xalet de Prat, carregat amb quatre bosses i una caixa plena de documentació. Una hora després, l'exdirector general de l'Ajuntament de Reus va sortir detingut amb agents de la Guàrdia Civil. Prat, que anava amb la cara descoberta i duia una bossa, va ser traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil.

Prat, en ser detingut a casa seva (Foto: Més Tarragona)

 En el cas de Carles Manté, la Guàrdia Civil es va endur ahir de casa seva, a Mataró, papers i un disc dur. La seva família va declarar que "estan molt tranquils" i que "no trobaran cap irregularitat". Manté també ha passat la nit a la comandancia de la Guàrdia Civil a Tarragona.