La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Empreses

Repsol posa en marxa un panell públic assessor

El panell el formen una vintena de persones de la societat civil de l'entorn de la refineria.

28/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Reunió constitutiva del Panell Públic Assessor de REPSOL, celebrada a la Cambra de Comerç de Tarragona. (Foto:cedida)

Reunió constitutiva del Panell Públic Assessor de REPSOL, celebrada a la Cambra de Comerç de Tarragona. (Foto:cedida)

La companyia REPSOL ha posat en marxa un panell públic assessor format per una vintena de persones representatives de la societat civil de l'àrea d'influència del complex insdustrial de l'empresa, amb l'objectiu de convertir-lo en un canal de diàleg entre la societat i la indústria química "per aconseguir una comunicació efectiva entre tots dos". Es tracta, en definitiva, d'una eina que pretén obrir "una via de comunicació permanent entre la societat de Tarragona i el complex industrial". Entre els membres del panell, hi ha persones de Reus.

REPSOL no és la primera de les empreses químiques que disposa d'una eina d'aquestes característiques. DOW, una altra de les grans del polígon químic de Tarragona, ja fa uns anys que en té un en funcionament. En el cas de REPSOL, la companyia havia tingut altres iniciatives, com la creació de taules veïnals que manté regularment amb els veïns de l'entorn i les reunions sectorials amb pescadors, empresariat turístic o entitats ecologistes, que es mantindran.

El Panell està format per una vintena de persones de la societat civil de l’àrea d’influència del complex industrial de REPSOL (Tarragona, La Pobla de Mafumet, El Morell, Vila-Seca, Constantí, Perafort i Puigdelfí, La Canonja i Reus). Els perfils dels panelistes és divers, i abasta des de representants dels sectors sanitari, educatiu, turístic, empresarial, ecologista, ambiental o comercial, fina a representants d’associacions de veïns.

Es duran a terme diverses reunions presencials al llarg de l’any, unes trobades on els membres del Panell podran contrastar amb altres membres i representants de la societat civil les seves inquietuds, així com obtenir resposta als dubtes que s’hagin generat durant el període de temps entre reunions.

La gestió tècnica del panell la fa una empresa reusenca, CERES.