La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Operació "Cirurgia"

La Guàrdia Civil deté Josep Prat i Carles Manté

El jutjat de Reus que porta el cas considera imputats els dos exalts càrrecs per un delicte d'estafa i malversació de fons públics

27/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Moment en què Josep Prat abandona casa seva, després d'un escorcollament que ha durat més de deu hores. (Foto: Més Tarragona)

Moment en què Josep Prat abandona casa seva, després d'un escorcollament que ha durat més de deu hores. (Foto: Més Tarragona)

El jutjat d'instrucció número 3 de Reus ha ordenat la detenció de l'exgerent de l'Institut Català de la Salut i exdirector general de l'Ajuntament de Reus, Josep Prat, i també la de l'exdirector del Servei Català de la Salut, Carles Manté, després que, ja al matí, la Guàrdia Civil fes acte de presència als domiclis d'ambdós per procedir a fer un escorcoll a la recerca de documentació.

Agents davant el domicili de Prat

La detenció respon a les diligències judicials obertes arran de les denúncies que la CUP va fer la passada primavera contra els dos antics directius de la sanitat pública catalana, i de la querella criminal admesa a tràmit ahir mateix, presentada pel grup municipal d'Ara Reus. El jutjat manté imputats Prat i Manté per un delicte d'estafa i malversació de fons públics. El pagament de 720.000 euros a Manté per part de les empreses controlades per Prat són la base dels fets que són investigats per la Justícia.

Tal i com es veu a les imatges adjuntes, patrulles de la Guàrdia Civil han fet cap al domicili de Prat, situat a Tarragona, per procedir a l'escorcoll. Fins ara, Prat i Manté havien evitat haver de declarar davant del jutge per qüestions de forma relacionades amb el procediment. La seva detenció, però, dóna un tomb important al cas. La detenció permetrà que Prat i Manté declarin abans que el jutge prengui una decisió definitiva sobre la situació processal dels dos imputats.

Minuts abans de les 8 del vespre, un vehicle de la Guàrdia Civil ha marxat del xalet de Prat, carregat amb quatre bosses i una caixa plena de documentació. Una hora després, l'exdirector general de l'Ajuntament de Reus ha sortit detingut amb agents de la Guàrdia Civil. Prat, que anava amb la cara descoberta i duia una bossa, ha estat traslladat a la comandància de la Guàrdia Civil.

Hi ha molta espectació mediàtica davant el domicili de Josep Prat

Carles Manté passarà la nit a Tarragona per passar demà a disposició judicial. La Guàrdia Civil s'ha endut de casa seva, a Mataró, papers i un disc dur. La seva família ha declarat que "estan molt tranquils" i que "no trobaran cap irregularitat".

Mentrestant, a l'Ajuntament de Reus, que al seu dia va enviar l'informe de l'interventor municipal sobre el cas a la Sindicatura de Comptes i a la Fiscalia, s'analitza si la institució es presentarà com a acusació particular en el procés judicial obert. La decisió es podria prendre a la reunió de la Junta de Portaveus prevista de celebrar divendres a dos quarts de deu del matí.

 

 

Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | 'OPERACIÓ CIRURGIA'
La Guàrdia Civil escorcolla les cases de Josep Prat i Carles Manté, imputats pel pagament de 720 mil euros d'INNOVA

27/02/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha ordenat l'escorcoll de la casa de l'exgerent del hòlding d'empreses municipals INNOVA, Josep Prat, ubicada a Tarragona i l'adreça social de l'empresa CCM Estratègies i Salut, situada a Mataró i propietat de Carles Manté. La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil realitza aquesta operarció -anomenada Cirurgia- arran de la denúncia que investiga els Jutjats de Reus sobre un presumpte pagament irregular de 720 mil euros d'INNOVA a Carles Manté. Una denúncia que va ser impulsada a partir de les actuaciones realitzades pels grups municipals Ara Reus i la CUP.