La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | 'OPERACIÓ CIRURGIA'

La Guàrdia Civil escorcolla les cases de Josep Prat i Carles Manté, imputats pel pagament de 720 mil euros d'INNOVA

El jutge va ajornar dies enrera la seva declaració perquè volia recollir més dades sobre el cas

27/02/2013 | Per NW Revista de Reus

La Guàrdia Civil ha anat a la casa de Prat per recollir informació.

La Guàrdia Civil ha anat a la casa de Prat per recollir informació.

El Jutjat d'Instrucció número 3 de Reus ha ordenat l'escorcoll de la casa de l'exgerent del hòlding d'empreses municipals INNOVA, Josep Prat, ubicada a la ciutat de Tarragona i l'adreça social de l'empresa CCM Estratègies i Salut SL, situada a Mataró i propietat de Carles Manté. La Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil realitza aquesta operarció -anomenada Cirurgia- arran de la denúncia que investiga els Jutjats de Reus sobre un presumpte pagament irregular de 720 mil euros d'INNOVA a Carles Manté.

Recordem d'altra banda que el Jutjat d’Instrucció nº 3 de Reus ha admès la querella presentada per Jordi Cervera i Martínez i Misericòrdia Fargas Buquera contra Carles Manté Fort i Josep Prat Domènech en la qualitat que es sol·licita d’acusació particular.

El passat 19 de febrer els advocat de Prat i Manté van forçar la suspensió de les declaracions de l’interventor i del Secretari Municipal de l’Ajuntament de Reus per l’afer de les presumptes factures cobrades de forma irregulars per valor de 720.000 euros al·legant que hi havia un error de forma en la denúncia que havia presentat Ara Reus. L’advocat de Manté va sol·licitar aleshores que es presentés un querella com acusació popular i que aquesta havia de dipositar un fiança.

Un dia després Ara Reus va redactar el tràmit formal com a querella al·legant que els 2 Regidors d’Ara Reus, Cervera i Fargas, eren part perjudicada en el procés i que a més tots dos són membres del Consells d’Innova. A la querella se li va adjuntar les credencials de Regidors i els documents del Registre Mercantil en els que hi figura el Sr. Jordi Cervera com a Conseller Delgat d’ Innova.  Ara la part contrària té cinc dies per presentar al·legacions.
Notícies relacionades
VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
Innova va pagar al president de Shirota, Carles Manté, 800 mil euros per assessorament sanitari

19/06/2012 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

Tal com avui explica el diari El Pais, segons consta en la informació de l'auditoria que s'està realitzant en aquests moments i que el govern municipal va encarregar per arribar al fons de la gestió que ha realitzat el hòlding INNOVA durant aquests anys, Josep Prat hauria tramitat, a través de l'empresa pública Sagessa- el pagament de factures a Manté durant aquest període per un import anual de 155.000 euros (més iva). Manté era el titular -junt a la seva esposa- de l'empresa dedicada a qüestions de consultoria anomenada CCM Estratègies i Salut. Curiosament, Manté va ser també durant bona part d'aquest temps, president de la societat mitxa Shirota, dedicada al món de la investigació en temes de nutrició.

VIDA MUNICIPAL | Les factures d'Innova
Les factures injustificades i presumptament falses d'INNOVA sumen ja 1,1 milions d'euros

20/06/2012 | Per Joan Carrion | comentaris comenta

Als 800 mil euros facturats per Carles Manté durant els anys 2007 i 2011 per un injustificat asessorament en temes sanitaris, el govern acaba d'anunciar que ha trobat també factures de l'arquitecte Jorge Batesteza Penna, per un import de prop de 387 mil euros, en concepte de direcció de les obres del nou Hospital de Sant Joan de Reus. La responsable del Grup Salut d'INNOVA, Teresa Gomis ha explicat que "aquestes persones cobraven diners sense cap mena de contraprestació. A l'arquitecte Batesteza no el vam conéixer mai".

VIDA MUNICIPAL | Factures d'INNOVA
Ara Reus presenta la querella contra Prat i Manté i es persona com a acusació popular

20/02/2013 | Per NW Revista de Reus | comentaris comenta

L'advocada del grup municipal Ara Reus ha formalitzat aquest migdia el requeriment formal que ahir li va demanar el jutge que instrueix el cas de les presumptes factures irregulars d'INNOVA. Una petició que va venir acompanyada de la suspensió de la declaració prevista per ahir al matí -com a testimonis- de l'interventor i secretari municipal de l'Ajuntament de Reus. Recordem que els advocats dels dos imputats per aquest cas -Carles Manté i Josep Prat- van al·legar un defecte de forma de la part denunciant, una petició acceptada també pel ministeri fiscal. Avui Ara Reus ha presentat un document per subsanar la situació tot reformulant la denúncia com a querella, personant-se com a acusació popular i aportant els avals de Jordi Cervera i Cori Fargas com a regidors. Ara cal que el jutge fixi quina fiança ha d'aportar aquesta formació política per exercir la citada acusació.