La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Creuament de denúncies

Dues treballadores del PP denuncien Alícia Alegret per assetjament laboral

Asseguren que van patir d'Alegret un tracte «autoritari, vexatori, humiliant i inquisitiu»

27/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Alícia Alegret anuncia que presentarà una querella criminal contra les dues treballadores.

Alícia Alegret anuncia que presentarà una querella criminal contra les dues treballadores.

Dues treballadores de l'Ajuntament de Reus —una ja acomiadada i l'altre actualment de baixa laboral— han presentat dues demandes contra la primera tinenta d'alcalde, la popular Alícia Alegret, per presumpte "assetjament laboral" i "tracte vexatori". Segons les dues treballadores, N.R. i M.I.R, Alegret els va dedicar un tracte "autoritari, vexatori, humiliant i inquisitiu" i, fins i tot, van haver de rebre atenció psicològica per poder superar aquets episodis, segons publica avui Diari de Tarragona. En les demandes presentades davant del jutjat del social de Reus, se sol·liciten unes indemnitzacions de 150.000 i 190.000 euros. Les dues querellants es personen en contra de la tinenta d'alcalde però també contra l'Ajuntament de Reus i les empreses per a les quals treballaven.

N.R, una de les presumptes assetjades, ha explicat que va ser contractada com a càrrec de confiança i que durant la seva relació amb Alícia Alegret, primera tinent d’alcalde i diputada al Parlament, la situació es va tensar. Assegura que la regidora popular li va etzibar diferents retrets i que fins i tot va haver de fer-li de perruquera en alguna ocasió. La demandant recull una denúncia per "extinció del contracte declarativa de dret (cessió il·legal), vulneració dels drets fonamentals (tracte vexatori i assetjament laboral) i reclamació de quantitat (danys i perjudicis i el cobrament d'hores extres)", segons publica Diari de Tarragona. L'altre cas, el de M.I.R, també assenyala el tracte vexatori per part de la primera tinenta d'alcalde i també acomiadament il·legal. La presumpte assetjada tenia prohibit —sempre segons la versió de la denunciant— el descans per esmorzar tot i que sí que havia d'anar a comprar cada dia l'esmorzar per a la política popular. Assegura que Alegret l'anomenava pava i que "els altres regidors em preguntaven, d'amagat, com em trobava quan veien la cara i els plors", explica.

Les contractacions d'Alícia Alegret també van ser notícia el passat novembre quan es va conèixer que la primera tinent d’alcalde tenia una assessora que treballava pel Partit Popular però que pagava Innova.

 

Alegret respon

 

Per la seva banda, Alícia Alegret i el Partit Popular han fet públic un comunicat en el qual asseguren que es presentarà una querella criminal contra les dues treballadores per un delicte contra l'honor. Segons el comunicat, en l'escrit presentat a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà de l'Ajuntament per les dues treballadores es detallen una sèrie de fets "absolutament falsos contra Alicia Alegret" sense aportar-ne "ni una sola prova".

El comunicat també recorda que M.I.R "va finalitzar el seu contracte per obra i servei amb l'empresa Reus Transport el 31 de gener de 2013, va signar tota la documentació pertinent de finalització de contracte i va renunciar a interposar qualsevol acció judicial o extrajudicial al respecte". En el cas de l'altra treballadora, la nota del PP assegura que "ha estat fins avui mateix un càrrec de confiança del govern municipal" i que "s'acceptarà a partir d'avui el desistiment de la seva relació amb l'Ajuntament".

D'altra banda, l'Ajuntament també ha divulgat un comunicat en què afirma que ni el consistori, ni cap empresa municipal ni la primera tinent d'alcalde han rebut, a dia d'avui, cap notificació de demanda judicial per aquesta qüestió, més enllà d'un escrit que va arribar per correu a l'Oficina d’Atenció al Ciutadà i que consta al registre d'entrada. El comunicat oficial manifesta el seu suport a Alegret a la vegada que recorda que no correspon a l'Ajuntament posicionar-se sobre aquest tema i que, en tot cas, és la jurisdicció penal qui haurà de tramitar la qüestió i determinar-ne la veracitat o falsedat.