La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CONFERÈNCIA DE L'ALCALDE DE REUS

Pellicer opina que el contratemps de Metrovacesa és una oportunitat per revisar el model comercial de Reus

Ho ha dit en una conferència en la qual ha anunciat un projecte per llogar pisos a menys de 200 euros al mes

25/02/2013 | Per NW Revista de Reus

L'alcalde Pellicer confia que el deute municipal sigui inferior als 300 milions d'aquí a dos anys.

L'alcalde Pellicer confia que el deute municipal sigui inferior als 300 milions d'aquí a dos anys.

L’alcalde Carles Pellicer ha afirmat que “tenim al davant una gran oportunitat per revisar, a partir del diàleg amb el sector, quin model comercial ens convé” en referència a l’estructura de ciment que presideix l’avinguda de Sant Jordi i que l’empresa Metrovacesa ha deixat a mig fer. Segons Pellicer, la solució per aquest problema pot passar per mantenir el projecte comercial que s’hi preveía fer o bé per variar-lo, rebaixant el sostre construït. De tota manera, però, l’alcalde reusenc considera que no s’ha de descartar l’opció de replantejar el projecte “perquè potser ens convé una altra cosa”. Així ho ha dit durant la conferència que ha pronunciat, organitzada pel Col·legi de Periodistes de Catalunya, en la qual ha fet balanç sobre l’estat de la ciutat.

Pellicer ha explicat que, malgrat la delicada situació econòmica de l’Ajuntament, el consistori confia tancar aquest any amb una reducció de la despesa  corrent de 31,5 milions d’euros gràcies a la política de contenció i d’austeritat aplicada. Segons ell, d’acord amb aquesta manera de treballar, la previsió del govern local és que el deute municipal baixi fins als 270 milions al 2015. Pel que fa al hòlding d’empreses municipals d’Innova, Pellicer ha explicat que continua endavant la simplificació de la seva estructura, amb la venda de la funerària i si cal, de l’empresa d’Aigües.

Lloguers assequibles

L’alcalde reusenc ha manifestat que la prioritat del seu govern és l’atenció a les persones. Per això, ha anunciat que posarà en marxa la borsa d’habitatge assequible, de menys de 200 euros al mes, en què l’Ajuntament farà de pont i garantía perquè els propietaris d’habitatges els puguin oferir a bon preu a les persones amb dificultats econòmiques. En matèria cultural, Pellicer ha anunciat el projecte de Centre de les Arts del Circ i del Gest que se situarà a l’antiga escola de Sant Bernat Calbó en els pròxims mesos.

L’alcalde ha defensat, una vegada més, el pacte que CiU manté amb el PP al govern reusenc, i ha insistit que és “estable i fort” i que en cap cas és un acord ideològic.  

Al peu d'aquesta pàgina trobareu l'enllaç per accedir al text íntegre de la conferència.