La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cas Innova

La CUP reclama un ple monogràfic per tractar els processos judicials en què està implicat l'Ajuntament

Segons aquesta formació, el deute del consistori amb els bancs és de 3.923 euros per cada reusenc

22/02/2013 | Per NW Revista de Reus

David Vidal, aquest matí durant la roda de premsa.

David Vidal, aquest matí durant la roda de premsa.

La CUP demanarà a tots els grups municipals que donin suport a la convocatòria d'una sessió extraordiària per debatre el posicionament de l'Ajuntament en els processos judicials iniciats sobre les pressumptes irregularitats a Innova. Un ple en el qual no es cobrin dietes per assistència i en el què la CUP proposarà que "l'Ajuntament es personi com a principal afectat en aquests procediments".

Vidal destaca que l’Ajuntament "no es pot quedar de braços plegats davant d'aquests processos, quan els anteriors gestors d'Innova han generat un deute odiós amb els bancs, que és impossible de pagar". El portaveu de la CUP ha denunciat que l'Ajuntament no ha convocat les comissions de seguiment del decret postauditoria, les quals "havien de servir per resoldre les irregularitats que l'auditoria va detectar. No pot ser que el deute que han generat aquests anteriors gestors l'haguem de pagar els ciutadans i ciutadanes". Un deute que suposa un total de 3.923,39 euros per cada reusenc, segons els càlculs de la CUP. 

El portaveu de la CUP ha manifestat que el govern municipal no pot continuar amagant el cap sota l'ala i mentint sobre la informació que facilita als consellers, els quals "es troben davant d'una situació d'indefensió jurídica amb les responsabilitats que possibles hauran d'assumir per la gestió d'aquestes empreses municipals".

La CUP ha demanat també: "Més enllà de l'acusació que puguin exercir els partits polítics que han denunciat aquestes presumptes irregularitats, el govern ha de fer possible que l'Ajuntament com a institució es personi com a acusació per exigir les responsabilitats corresponents a aquells polítics i gestors que han situat el consistori en una greu i irreversible situació de crisi i d'intervenció per part de l'Estat". En aquest sentit, també ha denunciat l'abandonament de l'Ajuntament al secretari i l'interventor municipal, que han estat citats a declarar pels jutjats sense el seu recolzament. La CUP destaca que el govern municipal continua treballant "fent veure que aquí no passa res" mentre es van succeint les declaracions als jutjats.