La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Denúncia d'Ara Reus

Els advocats de Manté i Prat forcen la suspensió de la declaració de l'interventor i secretari municipal per les factures d'INNOVA

L'informe dels tècnics municipals diu que Manté hauria cobrat de manera irregular 720 mil euros

19/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Jaume Ranyer i Baldomero Rovira havien de declarar com a testimonis aquest matí als lutjats de Reus / Cadena Ser

Jaume Ranyer i Baldomero Rovira havien de declarar com a testimonis aquest matí als lutjats de Reus / Cadena Ser

El grup municipal d'Ara Reus té tres dies per formalitzar la seva presència en el cas de les factures cobrades -presumptament- de manera irregular per Carles Manté en nom de l'empresa CCM Estratègies i Salut. Unes factures pagades pel hòlding d'empreses municipals INNOVA, del qual, el seu exdirector general, Josep Prat també figura com a imputat a partir de la denúncia presentada l'estiu passat per Ara Reus. Pel dia d'avui el jutge havia citat com a testimonis a Jaume Ranyer, secretari municipal, i Baldomero Rovira -interventor del consistori reusenc- a partir de l'informe que van redactar el 20 de juny de l'any passat. Segons aquell dictamen, l'empresa de Carles Manté hauria cobrat 720 mil euros de manera irregular entre els mesos de març de l'any 2007 i juny de 2011.

Aquest matí han entrat a la sala els advocats de Manté -David Rocamora- i de Josep Prat -Javier Melero- i l'advocada d'Ara Reus, Dolors Vàzquez. A l'entrar, el secretari -l'interventor s'ha quedat fora- i començar la vista, els advocats dels denunciats han preguntat a la part d'Ara Reus en quina qualitat estava personada en el cas. En aquest punt, els lletrats dels imputats han al·legat un error de forma en el procediment, una posició que ha sigut acceptada pel ministeri fiscal i que ha portat al jutge a dictaminar la suspensió de la declaració fins que aquesta situació es resolgui. Segons s'ha conegut a la sortida de la sala, cal que Ara Reus defineixi si es vol personar com a acusació popular -d'una altra manera es podria demanar la nul·litat del procés- per la qual cosa ha de reconduir la seva denúncia com a querella i ha de dipositar una fiança que ha de ser fixada pel jutge. Una formalitat legal que s'ha de realitzar en un termini màxim de tres dies.

A la sortida del Jutjats de Reus, l'advocada d'Ara Reus, Dolors Vàzquez, ha volgut "treure ferro a aquesta situació ja que es tracta d'un tràmit formal i esperem que segurament en el termini de 15 dies es podran reemprendre les actuacions". Recordem també que pocs dies enrere el jutge va ajornar la presència per a la declaració d'avui de Carles Manté i Josep Prat amb l'objectiu de disposar de més temps per analitzar la documentació recollida sobre aquest cas.