La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | PREMI NACIONAL

El Ministeri de Cultura lliura a la fira Trapezi el Premi Nacional de Circo

Li ha atorgat en reconeixement a la projecció internacional de les arts circenses

19/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Els prínceps d'Astúries van lliurar el premi a l'alcalde de Reus.

Els prínceps d'Astúries van lliurar el premi a l'alcalde de Reus.

L’alcalde, Carles Pellicer, ha recollit aquest dilluns de mans dels Prínceps d’Astúries el Premio Nacional de Circo 2012 en nom de la ciutat de Reus, durant l’acte institucional realitzat al Palau Reial d’El Pardo, a Madrid. El Ministeri d’Educació, Cultura i Esports espanyol va anunciar el novembre passat la concessió del Premio Nacional de Circo 2012 a la Fira de Circ Trapezi, de Reus, un premi dotat amb 30.000 € i atorgat «en reconeixement al seu compromís amb la nova creació, la seva projecció internacional de les arts cirecenses i l’apropament d’aquest gènere a tots els públics». El jurat també va destacar el paper d’aquest festival «com a fòrum d’intercanvi entre companyies i programadors d’àmbit nacional i internacional, la seva contribució a l’economia i el turisme».

La Fira de Circ Trapezi va néixer el 1997 amb la direcció artística de la companyia Escarlata Circus, i des d’aleshores s’ha convertit en una de les cites més rellevants del panorama circense europeu. La XVI edició de la fira, que es va fer el maig passat, va presentar 43 espectacles procedents d’una dotzena de països d’Europa i l’Amèrica llatina.

El jurat d’aquest premi ha estat presidit pel director general de l’Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la Música, Miguel Ángel Recio Crespo, i hi van participar com a vocals José María González Villa, Pilar Moreno Sastre, Ángeles Vázquez Ortega, María Teresa Colomer Pache, Jordi Durán Roldós, Pere Pinyol Martínez i Javier Jiménez Fernández.