La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

SOCIETAT | ANY FORTUNY

L'alcalde de Reus presideix l'acte d'homenatge a Marià Fortuny al Cementiri del Verano a Roma

L'acte s'ha emmarcat dins de la celebració de l'Any Fortuny

18/02/2013 | Per NW Revista de Reus

L'acte va consistir en l'entrega d'una corona de llorer al lloc on està enterrat Fortuny.

L'acte va consistir en l'entrega d'una corona de llorer al lloc on està enterrat Fortuny.

L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i la segona tinenta d’alcalde, Teresa Gomis, han  assistit aquest diumenge a l’acte d’homenatge a Marià Fortuny al Cementiri del Verano de Roma, on el pintor està enterrat. L’homenatge està emmarcat en el viatge cultural a Roma, obert a la ciutadania, que es fa des de dissabte passat i fins dijous que ve per conèixer els indrets d’Itàlia estretament relacionats amb la biografia de l’artista reusenc, amb motiu de l’Any Fortuny.

L’acte va consistir en l’entrega d’una corona de llorer a l’espai on està enterrat el pintor al cementiri romà, així com el descobriment d’un nou bust de Fortuny, amb la finalitat de lloar la figura del pintor.

Després dels actes institucionals, la delegació del consistori va tornar a Reus mentre que els ciutadans que participen en el viatge cultural van continuar el programa de visites fins dijous que ve. Durant les pròximes setmanes hi hauran altres actes amb motiu de l’Any Fortuny com ara rutes teatralitzades sobre el pintor reusenc per diferents carrers de la ciutat o una exposició basat en un recull de premsa històric al voltant de la vida i l’obra de l’artista.