La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Cobraments presumptament irregulars

L'exregidor d'urbanisme Jordi Bergadà declara aquest matí als jutjats per les factures de Tecnoparc

El jutge ha ajornat la declaració de Josep Prat i Carles Manté que s'havia de fer dimarts vinent

15/02/2013 | Per NW Revista de Reus

L'exregidor Jordi Bergadà entrant als jutjats aquest matí.

L'exregidor Jordi Bergadà entrant als jutjats aquest matí.

L'exregidor d'arquitectura i urbanisme de l'Ajuntament de Reus durant la passada legislatura, està citat avui a declarar pel cas de les presumptes factures irregulars de Tecnoparc, una situació que va ser denunciada l'any passat pel grup municipal d'Ara Reus. Bergadà, va facturar prop de 70.000 euros a Tecnoparc en concepte de tasques d’assessorament i, d’aquesta quantitat, Bergadà va arribar a cobrar 38.950 euros per les factures emeses entre els anys 2008 i 2010. Segons Ara Reus, "de les seves declaracions en mitjans de comunicació Bergadà hauria reconegut que amb l’emissió d’aquestes factures hauria complementat una part de la seva nòmina municipal i que aquesta situació era un acord al que s'havia arribat amb l'exalcalde socialista Lluís Miquel Pérez".

Unes afirmacions que estan recollides i tipificades en l’informe que va emetre el Secretari General de l’Ajuntament i sobre les que conclou en:  

1.- Les contractacions de regidors amb la corporació municipal o els seus ens dependents vulneren la prohibició de contractar establerta a l’article 60 del TRLCSP.

2.- L’emissió i el cobrament de factures simulades amb la finalitat de desplaçar part del sou d’alguns regidors a les empreses municipals, en cas de demostrar-se, significaria la seva nul·litat radical d’acord amb el que disposen els articles 1261 i 1275 del Codi Civil Espanyol, i podria donar lloc també a la responsabilitat penal derivada dels tipus que s’indiquen en els fonaments de dret d’aquest informe.

L’acusació d’Ara Reus és per presumpte delicte societari, falsedat documental i delicte contra l'administració pública. Bergadà havia de declarar el divendres de la setmana passada tot just després d'Àngel Cunillera, també denunciat per aquest grup municipal per tres altres factures cobrades de Tecnoparc entre els anys 2008 i 2009.

D'altra banda, el jutge ha ajornat la declaració que estava prevista per dimarts vinent de Josep Prat, ex director general del hòlding d'empreses municipals INNOVA i de Carles Manté, propietari de l'empresa CCM Estratègies i Salut que estaven citats també per una denúncia d'Ara Reus.