La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | La 'fallida' de Redessa

Ara Reus: "La distribució de dividends és una operació encoberta de venda de l'empresa d'Aigües"

El grup proposa que es podrien aconseguir altres ingressos a través d'una emissió d'accions d'INNOVA

13/02/2013 | Per NW Revista de Reus

Jordi Cervera acompanyat de Cori Fargas i Enric Bosch.

Jordi Cervera acompanyat de Cori Fargas i Enric Bosch.

"Tot i la legalitat de l’operació, des d’Ara Reus es considera que descapitalitzar en 7,2 milions d'euros l’empresa d’Aigües de Reus és un suïcidi empresarial d’una de les empreses que més aporta al cash pooling d’Innova", afirma el portaveu d'aquest grup municipal, Jordi Cervera. Cervera ha qualificat "com a molt preocupant que no s’estigui pagant als proveïdors de l’empresa municipal d’Aigües qui actualment té un deute de 2,8 milions d'euros i se li retirin gairebé el cent per cent de les seves reserves voluntàries amb aquest traspàs de reserves cap a Redessa".

Per Cervera, en aquesta situació hi ha hagut "improvisació i cas omís als tècnics d’Aigües".Des del grup reusenc es continua afirmant que, "tot i tirar endavant aquesta operació, l’Ajuntament seguirà sense donar compliment al conveni de REDESSA ja que d’aquí a 8 mesos s’haurà de fer front a un nou pagament de la Fira de gairebé 4 milions d'euros i no tindrem liquiditat ni haurem buscat vies de finançament per fer front als pagaments del crèdit de la Fira. És una mostra clara que no existeixen reserves tal i com va afirmar l’alcalde, Carles Pellicer, i que els 7,2 milions d'euros no sortiran de liquiditat sinó que el que s’ha fet és una operació comptable entre empreses". En definitiva, continua Cervera "estem despullant una empresa que funciona per donar-li a una altra que no té cap viabilitat econòmica; amb l’única finalitat de salvar-la durant un temps prudencial perquè des de Madrid no ens hagin d’intervenir".

Segons Enric Bosch, assessor econòmic del grup "en data 4 de desembre, Ara Reus ja va denunciar que el sistema de fluxe econòmic virtual – cash pooling – podria estar provocant una insolvència punible i que s'estava subvertint l'objectiu real del cash pooling. Per això, el 22 de desembre en sessió plenària vam alertar que l’equip de govern havia amagat un conveni que tenia l’Ajuntament amb REDESSA en el que hi figuraven unes obligacions de pagament entre el consistori i l’empresa municipal per un valor de 5 milions d'euros. Aleshores la reacció de govern va ser annexar una addenda als pressupostos municipals a la que actualment s’estan acollint".

Cervera també ha recordat que "si s’haguessin acceptat els 1,6 milions d'euros de Metrovacesa, que ha estat l’oferta més alta que ha rebut l’Ajuntament, hauríem rebaixat el crèdit anual de 3,9 milions d'euros de la Fira i de cara a un futur només hauríem d’haver suportat 2,3 milions d'euros que els podria suportar el grup Innova". Una altra possibilitat que proposa Ara Reus és una generació d’ingressos a traves d’una possible emissió d’accions del grup Innova ja que el holding empresarial és rendible i econòmicament té beneficis.