La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | CENTRE COMERCIAL DE REUS

Pellicer escoltarà les entitats per trobar una sortida consensuada al projecte inacabat de Metrovacesa

Es compromet a dialogar amb els agents econòmics i comercials de la ciutat

29/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Un esquelet de formigó presideix ara el tram final del parc de Sant Jordi.

Un esquelet de formigó presideix ara el tram final del parc de Sant Jordi.

L’alcalde Carles Pellicer ha agraït la receptivitat i el compromís de les entitats amb les que s’ha reunit des que el ple de l’Ajuntament va aprovar el passat 21 de gener revocar el contracte amb Metrovacesa, i les ha emplaçat a seguir col·laborant per trobar la solució que millor respongui als interessos de la ciutat. El nou procés de debat i participació funcionarà de manera paral·lela i complementària a la Taula Sectorial de Comerç, que ja ha començat a treballar en el marc de l’agència Reus Promoció.

L’alcalde afirma que «la revocació del contracte amb Metrovacesa ens obre la porta a repensar el projecte. Junts —Ajuntament, entitats i ciutadania—, podem convertir un dels principals problemes de la ciutat en una oportunitat. Des de la responsabilitat, des de la cooperació i des del consens, podem avaluar totes les opcions possibles i definir, junts, el projecte de futur que millor s’adapti a la realitat de la ciutat».

El nou marc de diàleg permanent per trobar una solució al complex inacabat del parc de Sant Jordi funcionarà de manera paral·lela i complementària a la taula sectorial del comerç que s’ha constituït en el marc de l’agència Reus Promoció. Amb la filosofia de treball conjunt, coordinació i col·laboració entre el sector públic i privat, la taula sectorial ja ha començat a funcionar com a espai de debat, reflexió i planificació d’accions per enfortir i cohesionar el comerç a la ciutat.

Segons l’Ajuntament, la voluntat de participació que ha expressat l’alcalde s’emmarca en la política de transparència i proximitat del govern de Reus i, especialment, en la política comercial orientada a la protecció i la dinamització del model tradicional de comerç urbà, obert a noves oportunitats, com a element fonamental de la marca de ciutat.

El compromís de diàleg permanent de l’alcalde s’obre a totes aquelles entitats que hi vulguin participar; i es manté a aquelles amb les quals ja s’han mantingut les primeres converses: la Unió de Botiguers, el Tomb de Reus, l’Eix comercial el Pallol, PIMEC, Foment, Gremi de la Construcció, Gremi d’Electricistes i Fontaners i Col·legi d’Agents Comercials així com de la Federació d’Associacions de Veïns de Reus.