La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

POLíTICA | Llibres

La presentació d'un llibre sobiranista omple el Centre de Lectura

El volum recull les opinions de seixanta intel·lectuals sobre la independència.

25/01/2013 | Per NW Revista de Reus

La sala d'actes del Centre de Lectura, plena de gom a gom. (Foto: Cedida / Jom Pàmies)

La sala d'actes del Centre de Lectura, plena de gom a gom. (Foto: Cedida / Jom Pàmies)

La Sala d'actes del Centre de Lectura de Reus s'ha omplert aquest dijous de gom a gom durant l'acte de presentació del llibre "Per què volem un Estat propi?", que recull les opinions de seixanta intel·lectuals sobre la independència de Catalunya. El llibre, editat pel lleidatà Roger Torres, és una mena de calidoscopi d'opinions de persones vinculades als móns de la història, la literatura, la filosofia, el sindicalisme, l'enginueria, le medicina, la música, l'església, l'ensenyament, la universitat, el disseny, les arts escèniques, la psicologia, el dret, l'economia, la filologia, el periodisme, l'empresa o l'arquitectura, entre d'altres. Entre els noms que han col·laborat en el llibre hi ha el del reusenc Josep Murgades, que ha intervingut en l'acte.

Murgades ha dit que votaria Sí en un hipotètic referèndum per la independència, però també ha deixat clar que la seva adhesió a la causa no suposa un xec en blanc cap als qui han de dirigir el procés. "El meu és un independentisme irònic", ha dit, entent la ironia, en paraules d'Eugeni d'Ors, "com l'adhesió intel·lectual incompleta". Amb ell, a la taula hi eren, a banda de l'editor del llibre, Roger Torres, l'expert en cultura popular Bienve Moya i la presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, que en el seu escrit al llibre ve a dir que, per comptes de preguntar-nos les raons per reclamar la independència, "caldria plantejar-se les raons per les que cal mantenir l'actual relació de dependència dins de l'Estat Espanyol".

L'acte ha comptat amb una fila zero, formada, entre d'altres, per representants de les entitats regionals que hi ha a Reus, i de les associacions de veïns de la ciutat. De les cases regionals, però, no ha intervingut ningú.