La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Dades turístiques

La visita de russos al Gaudí Centre creix un 30 per cent durant l'any 2012

Només un 3 per cent dels visitants eren reusencs

23/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge de l'interior d'aquest equipament ubicat a la Plaça Mercadal.

Una imatge de l'interior d'aquest equipament ubicat a la Plaça Mercadal.

Un total de 79.138 persones van visitar el Gaudí Centre durant el 2012,una xifra que suposa un increment de l’1% respecte l'any anterior i, per tant, un nou rècord de visites des que es va inaugurar l’equipament. El Gaudí Centre ha compensat la prevista baixada de visitants estatals amb l’augment de visitants internacionals, sobretot de procedència russa, que han experimentat un augment del 30%.

Alícia Alegret, regidora de Promoció Econòmica, afirma que el Gaudí Centre "contribueix de manera decisiva a la dinamització econòmica de la ciutat, sobretot del seu sector comercial. Per aquest motiu, la voluntat del govern de Reus és mantenir l’alt nivell de satisfacció dels visitants, atenent els suggeriments dels visitants i implementar millores constants en l’equipament perque sigui un dels principals reclams, juntament amb el comerç, de la marca turística Reus, en el marc de la Costa Daurada". Des de la seva inauguració l’any 2007, el Gaudí Centre ha anat incrementant any a any el nombre de visitants fins a un total acumulat de 353.768 persones.

Del total de visitants del 2012, un 92% van ser turistes i un 8% visitants escolars. Entre els turistes, un 74% van visitar el Gaudí Centre de manera individual i un 26% ho va fer amb grups organitzats. El perfil del visitant de l’equipament és majoritàriament individual (en el darrer any ha continuat augmentant el seu percentatge) i la seva visita a Reus la realitza generalment en família.

Per procedències, els visitants del Gaudí Centre es reparteixen de la següent manera:

- Reus: 3% 

- Catalunya: 12% 

- Resta de l'estat: 16%

- Altres orígens: 69%

Els visitants internacionals han augmentat un 10% respecte l‘any passat. Aquesta dada ha superat la davallada de visitants d’altres orígens. El número de visitants de l’estat espanyol ha disminuït un 18 %; el de catalans, un 1%; i el de reusencs, un 31%.

D’altra banda, el servei City Cash Tax Free (devolució de l’IVA als ciudatans no residents a la UE), ofert per l’Oficina de Turisme, ha registrat 4.205 operacions, el que representa un increment del 60% respecte el 2011. En total, s’han retornat 142.901euros (un increment del 30% respecte l’any passat), que representen unes compres aproximades de 1,5 milions d’euros.