La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | Votació en la reunió de dilluns passat

El comitè local de CDC 'obliga' Pellicer a rebatre públicament la proposta de Fernández de canviar el nom de la URV

23/01/2013 | Per NW Revista de Reus

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer amb el rector de la Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau.

L'Alcalde de Reus, Carles Pellicer amb el rector de la Rovira i Virgili, Francesc Xavier Grau.

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer ha optat aquests dies per no criticar públicament la proposta del regidor -i diputat- del Partit Popular de Tarragona Alejandro Fernández en la que proposava canviar el nom de la Universitat Rovira i Virgili. Recordem que el citat polític -soci de partit dels socis de govern de Pellicer al consistori reusenc- va presentar una mocio al Ple de l'Ajuntament de Tarragona on volia que es canviés el nom de Rovira i Virgili per "Universitat de Tarragona", una iniciativa que va comptar finalment també amb el vot favorable del PSC tarragoní. Pellicer es va limitar a dir que respectava l'autonomia universitària i que s'adheria al comunicat signat per la propia URV.

Però aquest posicionament de Pellicer -com a alcalde de la ciutat de Reus- no va ser vist bé des d'un bon començament per una part de la militància de Convergència Democràtica de Catalunya a la ciutat de Reus, fins el punt que el tema va ser tractat en la darrera reunió del comitè local celebrada dilluns passat. En aquest òrgan de direcció del partit, Pellicer -amb el suport de la Presidenta de CDC de Reus, Ima Mis- va insistir en el fet de no entrar en aquesta mena de discusions estèrils i no "donar joc al polític popular". Però en aquest punt va sorgir la sorpresa ja que un dels membres -contraris a les tesis de Pellicer- va proposar que calia escoltar la veu de tots els presents i calia votar la necessitat o no de criticar públicament a Alejandro Fernández. 

Finalment aquesta proposta va ser sotmesa a votació i el resultat va ser advers per Pellicer i Mis ja que va guanyar la majoria de militants de l'executica que considerava necessari que el consistori de la capital del Baix Camp, mostrés públicament el rebuig a la possibilitat de variar el nom de la Universitat Rovira i Virgili i a la proposta del polític popular Alejandro Fernández. Caldrà veure ara com s'executa aquest resultat i si té alguna mena de repercussió en les relacions entre els socis de govern a l'Ajuntament de Reus.