La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | Polèmica decisió

El cartell retirat del Carnaval, la 'millor' operació de màrqueting dels darrers anys de la ciutat de Reus

16/01/2013 | Per NW Revista de Reus

L'edició digital del Diario Vasco amb la notícia publicada ahir dimarts.

L'edició digital del Diario Vasco amb la notícia publicada ahir dimarts.

Si es fa cas d'aquella dita que diu que "és bo que parlin d'un, encara que sigui malament" es pot dir que en només 24 hores el cartell de Carnaval que va proposar la FRAC ha suposat una de les millors operacions de màrqueting de la ciutat de Reus. Fins i tot, el diari digital en llengua espanyola més llegit a EEUU, el Huffington Post, hi dedicava en l'edició d'ahir un generós espai on explicava tota la polèmica originada per la imatge de la dona ensenyant els pits per promocionar aquesta festa. El cartell que ha sigut finalment substituït aquesta passada matinada, ha aparegut també en portals d'Amèrica Central i del Sud (iberoamerica.net, contacto-latino.com), en les edicions de paper i online dels diaris catalans oi en molts altres editats a l'Estat Espanyol i, fins tot, en les edicions del diaris Canarias7 i el Diario de Mallorca. A l'edició d'El Mundo d'avui, en les planes d'opinió, li posa un suspens a l'alcalde de Reus, Carles Pellicer "per no haver demostrat cintura política al demanar la retirada del cartell".

La notícia s'ha pogut llegir també en multitud de pàgines d'internet (amb un espai destacat als mitjans de casa nostra) com ara elconfidencial, estrelladigital, madridactual, finanzas.com, lavozlibre.com, publico.es, meneame.net, diariodepozuelo.es, informavalencia.com, diariomontanes.es, diariovasco.com, entre molts altres. També hi ha hagut una gran quantitat de cadenes de televisió que han seguit el tema: TV3, el 324, Telecinco, Cuatro, la Sexta, 8tv o Antena 3. No cal dir que la qüestió va ser tractada ahir àmpliament en nombroses cadenes de ràdio catalanes com ara Catalunya Ràdio o Rac1 i també a nivell estatal com ara la Cadena Ser (amb un destacat desplegament a nivell local), Onda Cero, Abc radio o la Cope per citar-algunes.

Tot plegat ha sorprés als propis impulsors de la proposta de cartell que -finalment- han fet cas de les peticions polítiques rebudes per retirar la primera proposta i proposar-ne una de nova. Recordem que PSC, CiU, PP i la CUP (amb una curiosa reflexió sobre l'ideal de dona actual) van demanar ahir el canvi i que només Ara Reus es va desmarcar d'aquesta oposició tot dient que no li semblava malament "perquè per Carnaval tot s'hi val".

I acabem amb una perla final. Segons expliquen alguns membres de la Federació de Colles de Carnaval de Reus "el cartell inicial ja va semblar bé als responsables de l'IMAC quan se'ls hi va ensenyar el passat mes de desembre. De fet, ens van dir que féssim els que vulguéssim mentre no utilitzéssim imatges amb crítiques als partits polítics de Reus i això és el que vam fer". Si aquesta versió fos correcta explicaria que els ganivets anessin de despatx en despatx en l'edifici d'aquest organisme ubicat al carrer Sant Joan de la capital del Baix Camp ahir al matí