La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Combatre la sensació d'inseguretat

La Guàrdia Urbana farà una restructuració interna per destinar més agents al carrer

Durant els darrers dies hi ha hagut també dos atracaments a dues gasolineres de la ciutat

11/01/2013 | Per NW Revista de Reus

El cos de la Guàrdia Urbana farà menys tasques administratives i incrementarà la seva presència al carrer.

El cos de la Guàrdia Urbana farà menys tasques administratives i incrementarà la seva presència al carrer.

La crema de cotxes i contenidors durant tot l'any 2012, els robatoris i actes vandàlics patits per mitja dotzena de centres educatius i dues guardaries de la ciutat durant aquestes fetes de Nadal i altres fets delictius ocorreguts darrerament com dos atracaments a dues gasolineres (una ubicada a la carretera de Reus a Cambrils i l'altra a l'avinguda de Sant Bernat Calbó) han propiciat l'increment de la sensació d'inseguretat ciutadana a la capital del Baix Camp. Un fet que ha sigut reconegut per l'alcalde de Reus, Carles Pellicer avui durant la seva compareixença davant els mitjans de comunicació després de la sessió plenària celebrada aquest matí.

"Estem preocupats per la situació i per això estem treballant en una restructuració del cos de la Guàrdia Urbana que faci possible destinar més agents al carrer. Es tracta de traspassar agents que realitzen tasques de caire administratiu a realitzar funcions de vigilància als diferents carrers de la ciutat", ha explicat Pellicer. "Aquest és un canvi que s'anirà implantant poc a poc amb l'objectiu de destinar més agents en cadascun dels torns diaris", ha manifestat l'alcalde de Reus. Pellicer ha lamentat les agressions "patides aquests dies de Nadal per diversos centres educatius" i ha explicat que "estem acabant de confeccionar els informes corresponents amb el cos dels Mossos d'Esquadra per tal de revisar els protocols de seguretat existents i poder averiguar si ha fallat alguna cosa".

La nova distribució de tasques de la Guàrdia Urbana suposarà d'altra banda donar més protagonisme a la policia de proximitat en altres indrets de la ciutat, "per tal de lluitar contra aquesta sensació d'inseguretat que existeix avui en dia en moltes zones de la ciutat de Reus", han explicat fonts municipals.