La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Ple municipal

Josep Solé Tarragó és nomenat director de Serveis Generals amb el vot favorable de CiU, PP, PSC i l'abstenció d'Ara Reus i la CUP

Solé, iniciarà la seva tasca el dia 1 de febrer vinent

11/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Una imatge del vallenc Josep Solé Tarragó, nou director de Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus.

Una imatge del vallenc Josep Solé Tarragó, nou director de Serveis Generals de l'Ajuntament de Reus.

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat fa una estona el nomenament oficial de Josep Solé i Tarragó com a gerent de Serveis Generals de l’Ajuntament, a proposta de l’alcalde, Carles Pellicer, amb els vost favorables de l'equip de govern, del PSC i amb l'abstenció d'Ara Reus i la CUP. Pellicer ha aprofitar el moment per agrair la tasca realitzada anteriorment per l'exgerent d'INNOVA, Joan Carles Ferrater que ha retornat al seu càrrec de gerent de l'empresa municipal Aigües de Reus.

Solé, economista i amb 12 anys d’experiència en l’administració pública, tindrà les funcions de dirigir, coordinar i impulsar l’actuació de l’administració municipal en les diferents àrees, serveis i entitats dependents de l’Ajuntament, d’acord amb la normativa vigent i les directrius de l’equip de govern. El nou gerent de Serveis Generals coordinarà les empreses municipals des del seu càrrec a l’Ajuntament, amb el mandat del govern de Reus de completar el procés de transformació d’INNOVA. El canvi en l’organigrama i l’eliminació del càrrec de gerent d’INNOVA forma part del procés de transformació del grup d’empreses municipals. Solé va ser presentar ahir al vespre als diferents portaveus municipals i als gerents de les diverses societats municipals en una reunió a la que no va assistir el portaveu de la CUP, David Vidal.

Específicament, Solé s’encarregarà d’impulsar i coordinar l’execució dels acords adoptats pels òrgans de govern de l’Ajuntament; dirigir i coordinar l’actuació i les funcions del personal directiu municipal; organitzar i distribuir els recursos humans, tecnològics i financers de la corporació municipal per complir els objectius fixats pels òrgans de govern; i exercir les funcions de representació i negociació que se li encomanin.

Perfil professional
Josep Solé i Tarragó és economista de professió i té una acreditada experiència en l’administració pública. Ha estat a la gerència de la Universitat Rovira i Virgili, i a la de la Universitat de Girona. En els últims anys ha estat director de Serveis de Gestió, Organització i Planificació de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Publicitat i concurrència
Segons s'informa en una nota de premsa del consistori reusenc "el nomenament de Josep Solé com a nou gerent tanca el procés obert el passat 7 de desembre, quan l’alcalde va donar instruccions a la Secretaria General i al departament de Recursos Humans de l’Ajuntament per iniciar el procés de selecció, amb publicitat i concurrència".

Pellicer ha proposat el nomenament al ple de l’Ajuntament, una vegada escoltada la comissió (integrada pel Secretari General, l’Interventor General, el tresorer i el Cap de Recursos Humans de l’Ajuntament) que ha avaluat els 8 candidats que es van presentar al procés de selecció.