La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Iniciativa socialista al ple de divendres

El PSC reclama que s'analitzi l'aigua que beuen els veïns del barri Mas Pellicer

Aquets grup municipal demanarà també que es financiï el servei de teleassistències

10/01/2013 | Per NW Revista de Reus

Els regidors Andreu Martin i Josep Allueva amb el president de l'Associació de Veïns Primer de Maig, Eduard Navas.

Els regidors Andreu Martin i Josep Allueva amb el president de l'Associació de Veïns Primer de Maig, Eduard Navas.

El Grup Municipal del PSC de Reus tornarà a portar al ple municipal la salubritat de l’aigua de boca que consumeixen els veïns de 221 habitatges de Mas Pellicer. "Aquesta vegada ho farà en forma de moció després que els propis habitants del barri hagin fet públic que no estan d’acord amb la resposta que va donar l’equip de govern al prec presentat pels socialistes el mes de juny passat", explica el portaveu Andreu Martín. “La salut pública no es pot mesurar en funció del seu cost, i és evident que podem acabar penedint-nos de qualsevol despesa que no es faci ara: estem parlant de famílies amb nens”, ha dit el portaveu socialista. L’Associació de Veïns ha denunciat diverses vegades que el mal estat de les canonades que subministren l’aigua posen en perill el consum de prop d’un miler de persones al barri.

El Grup Municipal ha estat acompanyat pel president de l’Associació de Veïns Primer de Maig, Eduard Navas, que ha criticat la deixadesa general que pateix el barri i ha denunciat que, tot i haver fet arribar el problema a tots els estaments possibles, “no ens ha respost ningú”. Navas ha reconegut que la propietat de les canonades és privada però també ha recordat que “en aquest barri hi ha un 50% d’atur i molta gent gran que rep pensions molt petites amb les quals s’alimenten famílies senceres; és impossible que els privats es facin càrrec de les reparacions”.

Per altra banda, el Grup Municipal de Partit dels Socialistes a Reus presentarà també al ple municipal del proper divendres una proposta de resolució en defensa del finançament interadministratiu del servei de teleassistències per a gent gran, després que el Govern central hagi deixat a zero la partida destinada a cobrir aquest servei. “Aquesta decisió posa en risc un servei que es dóna a un col·lectiu molt vulnerable i que ja ha vist retallat el seu poder adquisitiu amb una revalorització insuficient de les pensions”, ha dit Andreu Martín. “De la mateixa manera, la Generalitat -que encara no ha aprovat els seus pressupostos- hauria de garantir aquest servei incorporant-hi una dotació”, ha afegit el portaveu socialista.

Per últim, el Grup Municipal socialista portarà al ple de divendres una proposta de resolució contrària a la nova Llei de taxes judicials. “Aquesta llei atempta contra els principis més bàsics de la llibertat, la igualtat i la justícia” ha dit Martín, que ha recordat que el Col·legi d’Advocats de Reus i tots els estaments judicials de l’Estat han alertat que aquesta nova llei pot obstaculitzar l’accés a la justícia de molts ciutadans.