La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Empreses Municipals

Plega el màxim responsable executiu d'Innova, Joan Carles Ferraté

Ferraté tornarà a Aigües de Reus, mentre l'Ajuntament convoca concurs públic per trobar qui ocupar el càrrec.

08/12/2012 | Per NW Revista de Reus

Joan Carles Ferraté, en una imatge d'arxiu.

Joan Carles Ferraté, en una imatge d'arxiu.

El gerent de serveis generals de l'Ajuntament de Reus i director general d'Innova, Joan Carles Ferraté, ha formalitzat ja la seva renúncia al càrrec, que ha estat acceptada per l'alcalde, Carles Pellicer. Ferraté, que havia substituït Josep Prat el mes de febrer passat, tornarà a Aigües de Reus, d'on provenia. Val a dir que la designació de Ferraté s'havia considerat per les dues parts com a "provisional", però ha estat Ferraté qui ha demanat el relleu. Està clar que les dificultats financeres per les que travessa tot el que depèn de l'Ajuntament de Reus no ha facilitat les coses. Ara, l'Ajuntament ha obert un concurs públic per trobar qui dirigeixi tot l'entramat d'empreses municipals, i es vol que pugui estar operatiu a partir del mes de gener que. En tractar-se d'un concurs obert, poden optar tant personal del mateix Ajuntament com externs. El termini de presentació per als candidats s'acaba el 20 d'aquest mes de desembre.

El govern municipal ve dient des del primer dia que vol reformar i simplificar l'estructura del hòlding d'empreses municipals Innova. Auqest procés ha generat moltes controvèrsies internes, i una mena de lluita entre l'estructura central del hòlding i les diferents empreses municipals, sobre tot a l'hora de decidir la destinació dels recursos que generen les mateixes empreses, fins al punt que algunes de les empreses s'han hagut d'endeutar per fer front a la seva activitat ordinària, "perquè els recursos alliberats han hagut de ser utilitzats per l'Ajuntament, que no té capacitat d'endeutar-se", segons la versió coincident de diverses fonts. No hi ha unitat de criteri entre els tècnics, i el govern municipal no ha pogut encara acabar de posar ordre a tota l'estructura. En auqest context, la direcció general d'Innova ha acabat sent una posició molt incòmoda. La renúncia de Ferraté es farà efectiva el 31 de desembre.

El nou gerent de Serveis Generals que es triarà a partir del concurs públic tindrà com a funcions "dirigit, coordinar i impulsar l'actuació de l'administraciò municipal en les diferents àrees, serveis i entitats dependents, d'acord amb la normativa vigent i les directrius del govern", segons una nota oficial.