La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Circ

El Trapezi, "Premio Nacional de Circo" atorgat pel Ministeri

El reconeixement arriba coincidint amb el 15è aniversari del Festival

26/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Una de les actuacions del Trapezi d'aquest 2012, a càrrec de la companyia Morosof. (Foto: Arxiu)

Una de les actuacions del Trapezi d'aquest 2012, a càrrec de la companyia Morosof. (Foto: Arxiu)


El Ministeri de Cultura ha atorgat a la Fira Festival de Circ Trapezi el "Premio Nacional de Circo" en reconeixement "al seu compromís amb la nova creació espanyola, la importància per a la projecció internacional de les arts del circ i l'acostament del gènere a tots els públics", segons s'indica en una nota oficial. El guardó suposa per al Festival un ingrés de 30 mil euros. Es tracta d'un guardó anual creat per reconèixer l'activitat d'entitats i professionals espanyols del circ tant a Espanya com a l'estranger.

El Jurat, a més, ha destacat el paper del Festival "com a fòrum d'intercanvi entre companyies i programadors d'àmbit nacional i internacional, i la seva contribució a l'economia i el turisme".

El premi l'ha atorgat el jurat, forma pel director general del Instituto Nacional de las Artes Escénicas y de la música, Miguel Ángel Recio Crespo, José María González Villa, Puilar Moreno, Ángeles Vázquez, María Teresa Colomer, Jordi Duran, Pere Pinyol i Javier Jiménez, aquest darrer en representació de l'Associació de Malabaristes de Madrid, que va obtenir el mateix premi l'Any passat.

En edicions anteriors, el premi l'havien obtingut el Circo Gran Fele (2008), la família Popey (2009) i els germans Álvarez (2010). És el primer cop, doncs, que el Premi viatja a Catalunya.

El mateix dia que s'ha conegut aquest premi, el Ministeri ha anunciat també que atorga el Premio Nacional de las Letras al lingüista Francisco Rodríguez Adrados, el de fotografia a Eugeni Forcano, el de dansa a Zenaida Yanowsky i Mònica Valenciano, i el de televisió a Jesús Hermida.