La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | JORNADA EMPRENEDORIA

Més de 350 persones participen a la jornada d'emprenedoria de Reus

Empresaris i economistes de prestigi han donat a conèixer les seves experiències

20/11/2012 | Per NW Revista de Reus

L'economista austríac Christian Felber és partidari de salvar l'euro.

L'economista austríac Christian Felber és partidari de salvar l'euro.

Salvar l’euro i redefinir el concepte d’èxit econòmic són dues de les principals idees en les quals ha incidit avui l’economista austríac Christian Felber. Ell ha estat un dels ponents de la desena edició de la jornada d’emprenedoria que s’ha fet a la Fira de Reus. Felber ha apuntat que la gran majoria d’europeus reclamen un nou model econòmic i en aquest sentit ha defensat el moviment que ell impulsa amb el nom de “L’economia del bé comú”. Per l’economista austríacs, s’ha de redefinir l’èxit econòmic i això passa perquè els empreses apliquin una nova filosofía que s’ha de basar en posar en pràctica valors com la solidaritat, la justicia social i la dignitat humana. El moviment que ell encapçala considera que caldria premiar amb diverses mesures econòmiques aquelles empreses que funcionin amb aquestes valors.

Les paraules de Felber amb estat escoltades per un gran nombre dels 350 inscrits a la jornada d’emprenedoria, una xifra de participació superior a l’edició de l’any passat.

El cartell de ponents de la jornada d’emprenedoria d’enguany ha inclòs també Gerard Jara, fundador d’una empresa que s’ha convertit en el major operador mundial de carxofes en conserva; Ramon Gatell, director comercial de MicroBank, banc social que ofereix productes i serveis financers destinats especialment a les microempreses; i Mònica de Oriol, presidenta de Secot.  La jornada ha acabat amb el lliurament dels premis Reus a la creació d’empreses.