La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Resultats del viatge a Moscou

Reus col·laborarà amb la fundació russa Skolkovo per a desenvolupar projectes tecnològics i empresarials

Aquest organisme és una mena de "Silicon Valley a la russa"

05/11/2012 | Per NW Revista de Reus

Alegret, Pellicer i Sanromà en la roda de premsa d'aquesta tarda.

Alegret, Pellicer i Sanromà en la roda de premsa d'aquesta tarda.

Segons Carles Pellicer: "el projecte fuig del localisme i es fonamenta en la col·laboració i el treball en xarxa entre institucions públiques i privades del territori per establir a Reus la porta d’entrada al Sud d’Europa del centre d’innovació més important de Rússia". La Fundació Skolkovo està orientada a la innovació a partir de la col·laboració entre científics, dissenyadors, enginyers i inversors, i amb col·laboracions internacionals amb empreses de primer nivell. La fundació gestiona cinc clústers dels sectors de les tecnologies de la informació i la comunicació; l’eficiència energètica; l’energia nuclear; la biomedicina; i l’espai i les telecomunicacions; i també ofereix una àmplia oferta formativa en l’àmbit empresarial.

L’alcalde de Reus ha afirmat: «No parlem d’un projecte d’abast local. Parlem d’obrir la porta del Sud d’Europa al centre d’innovació més important de Rússia. La dimensió de les possibles col·laboracions fa que haguem de ser prudents, però el compromís és ferm. Ara hem d’articular tots els agents del territori per definir amb precisió l’oferta de col·laboració. Reus hi posa el coneixement, el potencial dels seus centres tecnològics i de l’hospital, però buscarem la màxima implicació territorial de la universitat, de les empreses i de les institucions del territori».

Per la seva partt, la regidora de l’àrea de Promoció Econòmica, la popular Alícia Alegret ha manifestat que «l’Ajuntament de Reus es va sumar al Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia amb l’objectiu de captar noves inversions i obrir noves oportunitats de negoci per a Reus», i que prèviament a conèixer l’existència d’aquest Fòrum, des de l’Ajuntament de Reus ja s’estava treballant en aquesta línia d’obrir noves vies empresarials amb Rússia.

En els pròxims mesos, representants de la Fundació Skolkovo visitaran Reus per conèixer personalment els recursos que s’ofereixen, i que es fonamenta en el coneixement i el potencial d’innovació dels centres tecnològics i de l’Hospital Sant Joan, però que requereix de la participació i la implicació de la universitat, les empreses i les institucions del territori. L’oferta de Reus vincula el coneixement, els serveis i els equipaments municipals amb el potencial empresarial i universitari de Reus i de l’entorn, així com amb els recursos culturals i turístics. L’oferta d’innovació científica, tecnològica i empresarial d’equipaments com el Tecnoparc, el CEPID, l’hospital, el clúster TIC, el Centre de Bioempreses, el CTNS o el palau de fires i congressos es complementa amb recursos atractius per al mercat rus com el patrimoni modernista, la cultura, el comerç o el sector vitivinícola.

La delegació reusenca al Fòrum Empresarial Catalunya-Rússia dóna els objectius per complerts: promocionar internacionalment la ciutat; dinamitzar els serveis i els equipaments de les empreses municipal, i cercar d’inversions; i establir canals de relació comercials per promocionar la indústria de Reus a Rússia i captar inversions russes per a projectes de Reus.

El president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, així ho ha confirmat, i ha assegurat que «s’han assolit els objectius marcats per aquest viatge a nivell territorial, ja que s’han donat a conèixer els productes agroalimentaris del territori, així com el potencial empresarial, turístic i cultural que ens caracteritza, i hem treballat per incrementar el nombre de turistes russos».En les tres jornades de treball del Fòrum l’Ajuntament de Reus celebrat a Moscou s'han establert contactes directes amb 16 empreses. Majoritàriament es tracta de companyies dels sectors turístic i agroalimentari, així coma altres hipotètics inversors.