La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Castells

Reus té catedral

Els Xiquets de Reus descarreguen per primer cop el 5 de 8 en la millor actuació dels últims 16 anys.

03/11/2012 | Per NW Revista de Reus

El 5 de 8 descarregat al Mercadal (Foto: twitter/@JaumeMaeso)

El 5 de 8 descarregat al Mercadal (Foto: twitter/@JaumeMaeso)

Els Xiquets de Reus no podien acabar de millor manera la millor temporada dels últims anys. En l'actuació de la diada de la Colla al Mercadal, els castellers reusencs han aconseguit a la primera l'objectiu de descarregar el 5 de 8, la catedral dels castells, i considerat el castell de vuit dels de la gamma bàsica amb més dificultat tècnica. I ho han fet en l'última actuació de la temporada que ha vist complir tots els objectius de la colla: consolidar el 3 de 8 (n'han fet tretze, tots descarregats), recuperar el 2 de 8 amb folre (n'han descarregat dos i n'han carregat un) i recuperar el 5 de 8, assolit aquest dissabte. Aquest castell només l'havien carregat un cop. És la primera vegada que han aconseguit descarregar l'anomenada Catedral dels Castells.

A la pràctica, recuperar el 5 de 8, que la temporada que ve hauran de consolidar, obre les portes a plantejar-se objectius més ambiciosos, com treballar per recuperar algun castell de nou. Els Xiquets ja fa temps que van provant l'estructura del folre de 3 de 9 per començar a prendre-li la mida. Aquest objectiu, si no es torcen les coses, s'haurà de fixar per a la temporada que ve, si la colla manté l'objectiu de créixer com ha fet els dos últims anys. Aquest bon moment de la colla arriba durant la celerbació del 30è aniversari. Justament, un llibre presentat dissabte explica la història de la colla reusenca.

L'actuació d'aquest dissabte ha estat força rodona. Han arrencat amb ambició, amb el 2 de 8 amb folre, que han descarregat. Era el segon que descarregaven aquesta temporada, després de l'èxit que va supoasr l'aconseguit al Concurs de Castells de Tarragona.

La catedral ha arribat a la segona ronda. Després de desmuntar-ne un peu, el castell ha pujat sòlid i s'ha carregat. Això ja tenia mèrit, però l'ambició dels Xiquets ha fet possible que el 5 de 8 es descarregués, fent esclatar l'eufòria dels de la camisa avellana.

Per si no fos poc, a la tercera ronda, els Xiquets han descarregat el 3 de 8. En conclusió, la millor actuació dels Xiquets de Reus en els últims setze anys.

L'actuació ha comptat amb la presència dels Bordegassos de Vilanova, que han fet al Mercaedal el 5 de 7, el 2 de 7 i el 4 de 7 net. Una de les coses que ha agraït el públic és la rapidesa amb la que s'ha desenvolupat la diada, que ha durat poc més d'una hora i quart. 

 

Podeu veure el vídeo del 5 de 8, clicant aquí.

Notícies relacionades
CULTURA | Castells
El lent camí per ser, de nou, de 9

17/08/2012 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

Arribats a l'equador de la temporada, els Xiquets de Reus tenen una bona part dels deures fets, fins al punt que s'han guanyat el ser presents al Concurs de Castells de Tarragona, actuant al costat de les grans colles. Ara, l'objectiu prioritari és descarregar el 2 de 8 amb folre i, a partir d'aquí, plantejar-se nous i més ambiciosos objectius.

CULTURA | Castells
Els Xiquets de Reus fan un Concurs rodó i queden els desens classificats d'entre 32 colles

07/10/2012 | Per Francesc Domènech | comentaris comenta

Els Xiquets de Reus anaven al Concurs a aconseguir descarregar el 2 de 8 amb folre, i han sortit de la Tàrraco Arena Plaça amb aquest castell al sac, i classificats a la desena posició global del certamen. El Concurs l'han guanyat els Castellers de Vilafranca, i ha tingut un empat en la segona posició entre les dues colles de Valls. El 4 de 9 sense folre dels vilafranquins ha estat el castell més important dels que s'han bastit.