La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Crisi de govern a Reus

El PSC vol posar en evidència l'escletxa oberta per Alicia Alegret entre PP i CiU al Ple Municipal passat

Els socialistes podrien convocar el Ple amb l'aval de set regidors reusencs i es podria celebrar si a la sessió n'hi assisteixen com a mínim nou.

24/10/2012 | Per NW Revista de Reus

El portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín i el nou regidor socialista, Germà López.

El portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín i el nou regidor socialista, Germà López.

Segons el portaveu del grup municipal socialista, Andreu Martín, "després que Alegret evidenciés públicament una crisi de govern, la ciutadania mereix una resposta institucional per part de l’alcalde que no ha fet. Els reusencs han de saber si hi ha govern, si hi ha projecte de ciutat, si el pacte i el full de ruta que van signar a l’inici del mandat encara és vigent i si hi ha prou consens i dedicació per part del màxims responsables de l’equip de govern per implementar-lo". Tal com marca el reglament municipal, aquesta sessió plenària es podria convocar amb la signatura mínima de set regidors i es podria celebrar amb la presència de nou membres de la corporació. Martín ha criticat el silenci d'aquests dies per part de Pellicer després de la intervenció d'Alegret divendres passat. "Sembla que no hagi passat res, tot fa pensar que això serà un altre tema tancat en fals, un més", ha dit el portaveu socialista.

Martin ha volgut alertar del fet que "aquesta situació destapada al passat Ple, deixa clar que hem estat manats per un govern d'aparences i que la feina interna està sent torpedinada en allò que pot afectar al Partit Popular per part d'alguns tècnics, i això és una denúncia molt greu".

Segons Martín, la responsabilitat que té l’oposició d’exercir el control de la tasca de govern exigeix que el PSC demani responsabilitats sobre aquest conflicte, generat pel mateix govern a la sessió plenària de la setmana passada. “No vam ser nosaltres qui vam decidir socialitzar aquesta crisi, muntant un espectacle vergonyós i gairebé esperpèntic en un Ple que havia de debatre sobre qüestions importants com les ordenances o el dret a decidir. Per tant, considerem que és el mateix Ple qui ha d’escoltar si aquesta ciutat té govern i si aquest és prou sòlid per tirar endavant els projectes de ciutat”.

El portaveu del PSC ha afegit que "Reus no es mereix un govern dèbil que paralitza la ciutat, ni un alcalde i una tinent d’alcalde que fan cua per anar dos dies al Parlament. Aquesta ciutat necessita un govern fort i estable i dedicació exclusiva per part dels seus màxims responsables” ha dit aquesta tarda. Per tot això, "si divendres no hi ha hagut una resposta institucional, el PSC plantejarà la realització d’un Ple extraordinari. Segons el Reglament Orgànic Municipal, el grup disposa del nombre suficient de regidors per fer aquesta petició. Paral·lelament, iniciarà contactes amb els diferents grups polítics per tal de garantir la viabilitat d’aquesta iniciativa".