La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Crítiques de l'oposició

PSC i Ara Reus critiquen l'actuació del govern municipal en el concurs de la funerària que ha quedat desert

Els socialistes qualifiquen de fracàs el concurs i Ara Reus demana que es torni a convocar

17/10/2012 | Per NW Revista de Reus

El grup municipal del PSC ha qualificat avui "d’autèntic fracàs del govern el resultat del concurs per a la privatització de la funerària, que ha quedat desert". El portaveu d'aquesta formació, Andreu Martín, ha denunciat "que la incompetència, la manca de visió i la mala gestió de les oportunitats per part del govern han estat els motius que han provocat que cap empresa hagi optat a la compra de Gesfursa". Segons Martín, l’alcalde de la ciutat Carles Pellicer "s’ha equivocat d’estratègia negociadora, atribuInt la venda de la funerària a la necessitat urgent d’obtenir ingressos per la manca de liquiditat del consistori, perquè això l’ha fet més vulnerable davant les empreses, que forçaran a rebaixar les condicions econòmiques i de control fixades al concurs inicial, a través d’un procediment negociat".

Per Martín, "això es traduirà en una reducció del nivell de prestació de serveis, en una possible reducció del nombre de treballadors i de les seves condicions i, sobretot, en una reducció del valor de l’empresa, que el PSC sempre ha considerat per sota del seu valor real. En el plec de clàusules del concurs públic, el preu de sortida de la funerària era de 9,5 milions d’euros i, en canvi, en el procediment negociat, aquest serà el preu màxim que pagarà l’empresa interessada en gestionar els serveis funeraris a la ciutat, en cas que s’arribi a un acord. Sempre havíem dit -diu Martín- que era un mal negoci però, ara, els resultats ens demostren que encara ho serà més del que ens pensàvem perquè, al final, l’acabaran regalant”.

Per la seva part, el grup d'Ara Reus, també ha criticat aquest procés i ha qualificat de "poc eficient i poc professional la gestió que s’ha dut a terme amb la venda de la funerària de Reus". Segons el seu portaveu, Jordi Cervera "el que hauria de fer l’actual equip de govern i la regidora Teresa Gomis -com a presidenta del Grup Salut - és convocar un altre concurs públic amb unes altres condicions i que s’incorporin les al·legacions que Ara Reus va presentar en el seu dia. La posició que pren el govern de negociar directament amb dues empreses és poc transparent per molt que ens diguin que és legal. No és el primer concurs públic que queda desert i el que s’ha de fer es reconèixer que no s’ha treballat correctament i convocar un altre concurs amb caràcter d’urgència. En cas contrari, els ciutadans podrien acusar l’actual govern d’adjudicar a dit la venda d’una empresa municipal i creiem que aquesta imatge no és positiva per la ciutat.