La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Art

Reus exhibeix una part de la col·lecció de gravats de Daniel Giralt-Miracle

Cedits pel Museu de Valls, l'exposició aplega 34 obres que s'han distribuït entre el Museu d'Art i Història i el Centre de Lectura

17/10/2012 | Per Natàlia Borbonès

Dues de les obres que s'exhibeixen al Museu d'Art i Història.

Dues de les obres que s'exhibeixen al Museu d'Art i Història.

El Museu d'Art i Història i el Centre de Lectura de Reus inauguraran aquest divendres l'exposició Passió privada. Plaer públic, una selecció de la col·lecció privada d'obra gràfica que el crític d’art Daniel Giralt-Miracle ha cedit al Museu de Valls. La mostra consta de 34 gravats, onze dels quals s'exhibiran a la Sala Fortuny del Centre de Lectura i complementada amb obra dels artistes seleccionats i que formen part del fons d'art de l’entitat.

Giralt-Miracle va cedir l'any 1999 al Museu de Valls cent gravats de la seva col·lecció d'obra gràfica, la major part regalada pels artistes amb els quals s'ha relacionat durant la seva llarga trajectòria professional. Enguany, el museu vallenc n'ha rebut cent més. D'aquests 200 gravats, doncs, els responsables del Museu d'Art i Història i del Centre de Lectura de Reus n'han triat 34 per muntar l'exposició Passió privada. Plaer públic. Al museu de la plaça de la Llibertat s'exhibiran obres de Frederic Amat, Bartolozzi, Rafael Canogar, Eduardo Chillida, Antoni Clavé, Modest Cuixart, Guinovart, Miralda, Antoni Muntades, Perejame, Francesc Vidal, Jaume Plensa, Joan Ponç, Ràfols-Casamada, Antonio Saura, Antoni Tàpies i Joan Josep Tharrats. A la Sala Fortuny del Centre de Lectura, s'hi exposaran onze obres de la col·lecció de Giralt-Miracle i que pertanyen a set artistes que han tingut relació directa amb l'entitat, ja sigui perquè en el seu dia en van fer expressament una obra gràfica per ajudar-la (Joan Miró, Josep M. Subirachs i Joan Brossa), perquè hi han exposat o perquè obra seva forma part de l'important fons d’art de l'ateneu reusenc. Les obres s'exposaran conjuntament amb set peces que el Centre de Lectura conserva dels artistes. Són, doncs, set artistes i un total de divuit obres les que es mostran al públic i que estan signades per Joan Miró, Joan Brossa, Hernández Pijoan, Salvador Juanpere, Josep M. Subirachs, Joaquim Chancho i Ramon Ferran. 

El director del Museu de Valls, Jordi París, ha explicat que l'entitat que dirigeix també exhibeix en aquests moments part de la donació de Giralt-Miracle, amb la qual cosa seria del tot recomanable "la visita a les dues exposicions de Reus i a la de Valls perquè l'espectador vegi la importància de la col·lecció".

L'exposició del Museu d’Art i Història estarà oberta fins al 15 de desembre i la de la Sala Fortuny, fins al 24 de novembre.