La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CONFIDENCIAL | L'Any del Prim

"Senyor Prim, respiri si us plau"

15/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Al llarg d'aquests dies s'han pogut llegir i escoltar diverses opinions sobre l'estudi que la Universitat Camilo José Cela -junt amb la Universitat Rovira i Virgili i l'Hospital Sant Joan de Reus- està portant a terme sobre les restes del General Joan Prim, assassinat a Madrid l'any 1870. Per uns és interessant el que s'està fent i com s'està realitzant, per altres sembla que l'actuació municipal pot ser exagerada o és qualificada de "fora de lloc" donats els temps econòmics que vivim. Deixant a banda aquesta qüestió, expliquen que el cap de setmana en que es va traslladar el cadàver del General al nou Hospital per tal de fer-ne l'estudi corresponent, l'activitat va ser frenètica i els nervis van aparèixer en diverses ocasions. 

Una tensió que va tenir algun moment divertit com per exemple en el moment de visionar l'estat del cadàver -els tècnics no volen que es parli de mòmia- a través de TAC. En aquest instant, i mentre el cos del General començava a introduir-se en el citat aparell per començar  a ser escànnejat, la màquina va sorprendre alguns dels presents quan va 'parlar sola' i va dir "si us plau, ara respiri". Una petició que. evidentment, no va ser atesa.

Una anècdota més a sumar al gruix de situacions curioses que aquest projecte ha ocasionat al llarg d'aquestes setmanes. Una de les iniciatives més seguides sembla que és la personalitat que ha aparegut al twitter on 'l'ànima del General' explica en primera persona les sensacions que aquestes anàlises forenses li provoquen. Tot sigui per la ciència.