La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | NOU CENTRE TECNOLÒGIC

El grup IBM instal·larà un centre d'innovació tecnològica a Reus

Començarà a funcionar el mes que ve i inicialment donarà feina a un centenar de professionals

10/10/2012 | Per NW Revista de Reus

Representants de la companyia, de la Generalitat i de l'Ajuntament han presentat avui la inversió.

Representants de la companyia, de la Generalitat i de l'Ajuntament han presentat avui la inversió.

IBM obrirà a Reus el seu quart centre d’innovació tecnològica a Espanya. Des d’aquest, es prestaran serveis a la Generalitat en virtut del contracte adjudicat a la UTE formada per IBM i INSA en l’àmbit de la gestió soci-sanitària el juliol passat. Per realitzar aquesta tasca, la companyia INSA contractarà en les properes setmanes a desenes de professionals especialitzats, segons ha assegurat.

El CENIT de Reus, que té previst estar operatiu a finals de novembre, podrà acollir inicialment al voltant d'un centenar de treballadors. De manera immediata s'incorporaran professionals tant amb experiència (especialment en Java, J2EE i en SAP) com sense experiència (recent titulats en Enginyeria Informàtica o llicenciats en Ciències). Els processos de selecció de personal ja estan en marxa.

Els detalls de l'acord s'han tancat aquest dimecres en una reunió en la qual han participat Carles Flamerich, (director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació de la Generalitat), Jordi Escaleno (director gerent del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, CTTI, de la Generalitat), Carles Pellicer (alcalde de Reus), Marc Arza (regidor d'Innovació, Empresa i Ocupació) i diversos executius d'IBM i INSA, entre ells Marta Martínez (directora general d'IBM Global Services Espanya) i Pilar García-Ceballos (directora general d'INSA).

Carles Flamerich ha subratllat el caràcter innovador en el procés de contractació de les TIC en la Generalitat “permetent que la companyia pública tingui un impacte directe en el territori quant a creació de nous centres, com el d'INSA a Reus, així com en la generació d'ocupació, d'alt valor afegit”. Així mateix, ha afirmat que Catalunya està fent una aposta pel sector TIC com a motor per sortir de la crisi “i m'alegro que INSA i IBM siguin part d'aquest motor”. Per la seva banda, Carles Pellicer ha afirmat que “la implantació d'una gran empresa com el Grup IBM a Reus dóna l'impuls definitiu al clúster en tecnologies de la informació i la comunicació a l'entorn del parc tecnològic. L'Ajuntament posa a la disposició de l'empresa tot el potencial dels seus equipaments i infraestructures de suport a la innovació, com a aposta per un sector estratègic per a la generació d'activitat econòmica i d'ocupació amb gran projecció de futur”. Marta Martínez ha indicat que “la creació d'aquest Centre és un exemple de la vocació del Grup IBM per adaptar-se a les necessitats de les administracions públiques i les empreses del nostre país, a través d'un model de negoci que combina les capacitats globals amb les locals”.

Els serveis que es prestaran a la Generalitat, per valor de 66,61 milions d'euros, corresponen a l'aprovisionament i manteniment de 113 aplicacions de les àrees de sanitat i benestar social, durant els propers 6 anys.

IBM és el principal proveïdor de serveis de tecnologies de la informació i consultoria del món. En 19 anys, la seva xifra de negoci en aquesta àrea ha passat de 4.000 a 60.200 milions de dòlars el 2011. De fet, els serveis representen el 56,9% del negoci de la companyia que va experimentar un creixement del 7% l’any passat.