La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

ECONOMIA | Economia

L'exregidora socialista Teresa Pallarès, nova directora general de l'Associació Empresarial Química de Tarragona

20/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Teresa Pallarès, en una imatge d'arxiu en un acte celebrat al Círcol de Reus.

Teresa Pallarès, en una imatge d'arxiu en un acte celebrat al Círcol de Reus.

L’elecció es fonamenta en la confluència de factors relacionats amb la necessitat de liderar el desenvolupament i consolidació del clúster químic de Tarragona, el principal repte actual de l’Associació, i fer front als nous desafiaments que aquest procés comportarà, també en el redisseny i la dinàmica de la pròpia AEQT. Respecte al perfil del càrrec, en el Pla Estratègic de l’AEQT de 2009 ja es preveia un professional per al càrrec de Director - Gerent del Clúster, més orientat a la interacció amb el sector, l’entorn i l’àmbit del clúster (l’Estat espanyol, la Unió Europea, l’àrea Mediterrània) que algú provinent del propi sector, com ha estat fins ara.

L’experiència contrastada en la gestió i lideratge al territori, així com la transversalitat del perfil professional, han estat els motius de l’elecció, ja que Teresa Pallarès ha estat titular de la Delegació de la Generalitat de Turisme (2006 – 2007) i d’Economia, Finances i Energia (2007-2008), a més de la Subdelegació del Govern (2008 – 2011), i de la Regidoria de Promoció de Ciutat a l’Ajuntament de Reus (2003 – 2008). Pallarès va renunciar a l'acta de regidor a l'Ajuntament de Reus enrera i va anunciar que deixava la política per motius 'estrictament personals'.

La Direcció General a l’AEQT

La figura de Director General es va crear la tardor de l’any 2001, per impulsar una nova etapa (als 25 anys de constitució de l’Associació, que es complien al juny de 2002) en la qual es va dissenyar i executar el Pla Estratègic, amb dos eixos clars: la reorganització de la pròpia Associació, que va cloure amb la definició del clúster com a objectiu, i la Comunicació com a instrument estratègic. Javier Bort, que havia estat president de l’AEQT entre 1999 i 2000, va pilotar el canvi fins l’octubre de 2008, quan es va presentar el nou model d’Informe Públic i també el seu successor, Ramon Fontboté.

Durant aquest període el treball de Ramon Fontboté ha estat clau en l’engegada del Clúster i la constitució del Pacte pel Desenvolupament (el compromís de les administracions públiques amb el desenvolupament del clúster, on participen tots els agents que l’integren: la pròpia AEQT, l’AEST, la Universitat, el Port, els sindicats, l’ICIQ i el CTQC). En el si de l’AEQT, s’han constituït noves comissions informatives, la d’afers portuaris i la d’energia, s’ha revalidat el conveni de Medi Ambient, i se n’ha signat un amb Protecció Civil i Seguretat, tots dos amb la Generalitat. La celebració, l’any passat, de l’Any Internacional de la Química va suposar una fita important i va contribuir a accelerar el procés del clúster