La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

CULTURA | Música

L'Associació de Concerts de Reus presenta una nova temporada de concerts

L'entitat ha remuntat els problemes econòmics que va patir la temporada passada

18/09/2012 | Per Natàlia Borbonès

La formació Porteña Jazz Band protagonitzarà, el 4 de gener, el concert de Cap d'Any.

La formació Porteña Jazz Band protagonitzarà, el 4 de gener, el concert de Cap d'Any.

Després de les dificultats econòmiques patides a l'anterior temporada, l'Associació de Concerts de Reus ha tornat a presentar una programació de recitals. És un nou cicle que començarà el 30 de novembre amb l'orquestra simfònica del Conservatori de Santa Cecília de Roma i que inclou també tres concerts de música de cambra i tres xerrades de divulgació de l'òpera.

L'entitat va celebrar l'any passat els noranta anys de la seva fundació, una fita que es va veure afectada per la dràstica i quasi sobtada retallada dels ajuts públics, fet que va provocar una reducció de la seva activitat. Ara, amb la col·laboració del Departament de Cultura de la Generalitat, de les aportacions de diversos patrocinadors i de les quotes dels socis, ha aconseguit remuntar aquell mal pas i ha presentat aquest dimarts el cicle de concerts 2012-2013. Així, al Teatre Fortuny actuaran l'orquestra simfònica del Conservatori de Santa Cecília de Roma (30 de novembre), la Porteña Jazz Band (4 de gener), Barcelona Modern Project (12 d'abril) i l'Orquestra Camerata XXI que, dirigida pel mexicà Enrique Bátiz, protagonitzarà, el 31 de maig, el concert commemoratiu de l'Any Fortuny. Un concert, aquest últim, que ha estat possible gràcies a les facilitats que ha posat l'ambaixada de Mèxic a l'Estat espanyol.

Pel que fa al cicle de cambra Memorial Pau Martí i Roca, que es desenvolupa als salons d'El Círcol, s'ha previst el concert de Josep M. Ferrando (violí) i Francesc Vidagany (percussió), el 26 d’octubre; el recital de la pianista Eulàlia Solé, el 14 de desmbre; i el del guitarrista Pablo de Giusto, el 19 d'abril. L'entitat també ha programat el cicle Òpera per a tothom, que protagonitzaran Marcel Gorgori amb sengles xerrades sobre Verdi (2 de novembre) i Wagner (15 de febrer); i el director artístic del Gran Teatre del Liceu, Joan Matabosch (10 de maig).

L'entitat ha destinat 75.000 euros per sufragar totes les despeses de la nova programació. Els concerts de cambra i el cicle Òpera per a tothom són gratuïts. Les entrades dels concerts del Teatre Fortuny costen 30, 20 i 10 euros.