La Revista de Reus

Nous aires a la informació local

Segueix-nos

facebook twitter youtube google+

VIDA MUNICIPAL | Mocions al Ple Municipal del dia 14

El grup municipal socialista reusenc demana un ple monogràfic sobre l'educació a la ciutat

11/09/2012 | Per NW Revista de Reus

Andreu Martín i Misericòrdia Dosaiguas, regidors del grup municipals socialista a la ciutat de Reus.

Andreu Martín i Misericòrdia Dosaiguas, regidors del grup municipals socialista a la ciutat de Reus.

El grup municipal del PSC demana la celebració d’un ple extraordinari monogràfic sobre l’educació a la ciutat de Reus. Ho ha proposat en forma de moció, presentada al ple de divendres vinent, instant tots els grups amb representació a l’Ajuntament de Reus analitzar, debatre i aportar propostes que contribueixin a millorar la qualitat de l’ensenyament a la ciutat. La moció també demana al govern local i al govern de la Generalitat que destinin tots els recursos econòmics, materials i personals per tal d’evitar el tancament d’escoles i llars d’infants i garantir la igualtat d’oportunitats per a tothom.

La novetat d’aquesta mesura ve donada, segons el portaveu del grup municipal, Andreu Martín, “perquè en un tema tant important com el de l’educació, no estem disposats a passar-hi de puntetes. La magnitud del què està fent el govern en l‘àmbit educatiu requereix un debat profund”. Martín ha afegit que l’equip de govern ha d’assumir les seves responsabilitats i, per això, volem un ple monogràfic on el govern doni explicacions a la ciutadania del seu menyspreu cap a l’ensenyament públic d’aquesta ciutat”.

Els socialistes reusencs consideren del tot injustificat utilitzar la crisi econòmica per aplicar retallades en l’àmbit educatiu, es mostra convençut que hi ha alternatives a aquestes retallades i considera que “la distribució de les partides del pressupost municipal és una qüestió de prioritats, la qual cosa demostra que l’educació no interessa al govern de CiU i del PP”. En la moció, el Partit del Socialistes també denuncia que la situació actual no beneficia la conciliació familiar, personal i laboral de les famílies i que els sindicats, les associacions i col·lectius de professors i mestres ja han alertat que el nivell de qualitat està compromès per aquest curs que s’ha iniciat.

 Davant totes les mesures aplicades en aquest nou curs que “provoquen un important descens del pes de l’ensenyament a la ciutat, un fet especialment greu quan Reus havia estat ciutat pionera en temes d’Educació a nivell de Catalunya”, el PSC considera indispensable i urgent la realització d’aquest ple monogràfic.

El grup municipal també ha presentat una moció perquè l’Ajuntament aporti recursos per impulsar polítiques actives d’ocupació i, d’aquesta manera, fer front a la crisi. La moció insta el govern a incrementar el pressupost destinat a les polítiques actives d’ocupació: a l’orientació, la formació i la qualificació professional, a l’acompanyament a la inserció al mercat de treball; a generar nous instruments de promoció de les empreses i dels emprenedors; a desenvolupar itineraris i programes específics adaptats al nivell formatiu.

En darrer terme, la moció demana que es convoqui la mesa de reactivació econòmica que aplegui tots els sectors de la ciutat per lluitar contra la crisi, que pugui elaborar un Pla de desplegament de polítiques actives d’ocupació i desenvolupament local per a Reus, impulsant una estratègia consensuada, amb tots els agents polítics i socials per fer front a l’atur.

La tercera moció que ha presentat el PSC al Ple insta el govern de l’Estat que s’ampliï la cobertura del programa PREPARA, per a promoure la transició a l’ocupació estable i la requalificació professional per a les persones desocupades, amb l’objectiu d’evitar l’exclusió social. També demana al govern de la Generalitat que emprengui mesures urgents per combatre l'atur juvenil i programes d'ocupació específics per a les persones joves excloses de l'actual programa PREPARA i que continuen tenint altes dificultats per trobar feina.